Deel:

Concert van de Martens Cantorij in ´Muziek+´, Cultureel Podium Dorpskerk Huizum - Leeuwarden - 16 februari 2018 - 17:00 uur

© 5a59b62d2e78f.jpg

Concert van de Martens Cantorij, o.l.v. Sjoerd van der Veen, met medewerking van Mariëtte Hornsveld, piano, in de serie ´Muziek+´ .
´Friday Afternoon´ is de titel van het concert van de Martens Cantorij uit Scharnegoutum. De titel van het programma is ontleend aan een songbook met de gelijknamige titel van de Engelse componist Benjamin Britten. Het idee is om een gevarieerd, lichtvoetig en actief programma te verzorgen op een willekeurige vrijdag namiddag.

Het koor geeft o.a. literair/muzikale themaconcerten, uitvoeringen van diverse requiems, maar ook lichtvoetiger repertoire staat op hun programma. De variatie zit in de verscheidenheid van stijlen en genres, van ‘klassieke´ koorstukken van de jonge ´youtube´componisten Eric Whitacre, Paul Mealor en Ola Gjeilo tot koorliederen uit de lichte muziek (van Elvis Costello, Enya, Harrie Bannink, the Turtels en de King’s Singers) tot arrangementen van volksliedjes van Feike van Tuinen en Sjoerd v.d.Veen.

Het ´actieve´ aspect zit ‘m in de rol van het publiek. Het publiek wordt actief betrokken bij een aantal liederen: fragmenten meezingen, en een vraag- en antwoord dialoog tussen koor en publiek. Naast dit alles kan het publiek nog getuige zijn van een demonstratie van de zgn. Lax Vox methode. Nieuwsgierig naar dit alles? U bent van harte welkom.

De concerten in de serie ´Muziek+´ zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Details van dit evenement

Evenement: 1 uur | Kosten: Vrijwillige bijdrage.
Locatie: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum | Huizum Dorp 67 | 8934BS Leeuwarden
Organisatie: Plaatselijke Commissie Dorpskerk Huizum | 06-18694821 | nieuwsdorpskerkhuizum@gmail.com | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.