Jubileumrace ‘Nije Sylpream’

Sneek - 23 augustus 2014 - 10:00 uur

Oud hout tegen nieuw staal

Op 23 augustus a.s. wordt op het Starteiland in de Snitsermar het 10-jarig bestaan van vereniging ‘de Nije Sylpream’ gevierd. Enkele Regenbogen zullen het dan opnemen tegen de snelste pramen van de vereniging. Dat wordt dus 8 meter traditioneel hout tegen 11 meter nieuw staal.

Op 28 januari 2004 is ‘De Nije Sylpream’ opgericht. Leden zeilen met een gestandaardiseerde zeilpraam die ontworpen is door Scheepswerf Jelle Talsma. Scheepswerf Blom uit Hi......

lees meer

Jubileumrace ‘Nije Sylpream’
© foto: Vereniging De Nije Sylpream
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Drokke BM-er dei yn Burgum

Burgum - 23 augustus 2014 - 11:00 uur

De BM-er als creatie van de Burgumer kapper Bulthuis staat centraal op de Fryske Dei in Burgum. Zaterdag 23 augustus gebeurt in het hoofddorp van Tytsjerksteradiel van alles op verschillende plekken.

Half elf gaat het in optocht van de jachthaven naar het Winkelhiem. Elf uur opent Marcel Smit de feestelijkheden met het Bulthuisliet ‘De Stjoerman’. Gurbe Douwstra komt en de Peijesjongers, straattheater en Brassband SAP, Weima & Van der Werf en Vänner.

Dat kan natuurlijk allemaal niet......

lees meer

Drokke BM-er dei yn Burgum
© foto: Stichting Simmerjûn Burgum
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Springers ljeppen in It Heidenskip

Heidenskip It - 23 augustus 2014 - 14:00 uur

Springers ljeppen in It Heidenskip

It Heidenskip 23 augustus 14 uur NK Fierljeppen De ‘oerpolder’ is het Friese fierljepcentrum bij uitstek. Er ligt een formidabele accommodatie met schansen voor alle soorten ljeppers. Hier wordt zaterdag 23 augustus het Nederlands Kampioenschap Fierljeppen georganiseerd. Zien of een Hollander zich tussen de Friezen kan worstelen.

Door de harde wind werden zaterdag 9 augustus in Winsum door de toppers alleen baanrecords gebroken. Maar vooral A......

lees meer

Springers ljeppen in It Heidenskip
© foto: Gosse Koopmans
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Kabroemmm …. Racen, kijken, kopen.

Hemelum - 24 augustus 2014 - 10:00 uur

Klassieke voertuigen, sommige gechopt. Grasbaanrace voor superbrommers, 50 cc, inclusief lokale klasen. Kleppendekselrace en 4 x 4 parcours. Maar ook kindervermaak, markt en braderie.

Vlak bij Hemelum in het mooie Gaasterland staat zondag 24 augustus de wereld in vuur en vlam. Van alle kanten komen de bijzondere voertuigen om de grasbaanraces luister bij te zetten. Het is echt ‘Kabroemmm’. Wie niet van racen houdt, heeft genoeg andere zaken om te bekijken. Of te beleven, want speciaal voor d......

lees meer

Kabroemmm …. Racen, kijken, kopen.
© foto: http://www.kabroemmm.nl/
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Minder vissers, meer feest. Visserijdagen

Harlingen - 27 augustus 2014 / 30 augustus 2014

De 55ste Visserijdagen worden dit jaar in Harlingen gevierd alsof de vissersvloot groter was dan ooit. Het begint woensdag 27 augustus al om kwart over twee met Tim Bouwsema en Monique Smit. En het eindigt zaterdagnacht met ‘de Nacht van Harlingen’.

Vier dagen lang is er in Harlingen veel te beleven voor jong en oud. Braderie en markt, muziek en zang, sport en spel. Centraal staan de gepavoiseerde schepen in de havens, binnen en buiten. Het zijn er niet zo veel meer, maar de vangsten zijn......

lees meer

Minder vissers, meer feest. Visserijdagen
© foto: Stichting Visserijdagen Harlingen
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Reis naar Wad

Hallum - 28 augustus 2014 / 06 september 2014

Ferwerderadiel, het rustigste plekje van Fryslân? In dit lage, lege land langs de dijk bloeit, broeit en bruist er meer dan u denkt. Waar winden ze zich hier over op? Waarom willen ze hier niet weg? Wat maakt het leven hier bijzonder? Stap in de bus en ga mee op ontdekkingsreis!

´Reis naar Wad´ is een theaterreis van cultuur naar natuur, van de drukte naar de stilte, van de politiek naar de ´binnenkant´ van het leven en terug. Talloze zangers, spelers, muzikanten en andere amateurkunstenaa......

lees meer

Reis naar Wad
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Racen en raggen in Twijzelerheide - Oldtimerfestival

Twijzelerheide - 30 augustus 2014 - 10:00 uur

Grasbaanraces met 150 coureurs. Stokoude auto’s en trekkers. Markt, shows en demonstraties, lawaai en spektakel. En ouderwetse benzinedampen. Dat is het Oldtimerfestival in Twijzelerheide.

Het feestterrein is 10 hectare groot! Dat mag ook wel, want overdag is er een ambachtelijke markt rond oude vehikels. Daar zijn oude brommers bij van de oudebrommerclub uit Kollum.

’s Avonds davert de muziek van de coverband Super Sundays uit de Achterhoek. Het Oldtimerfestival Twijzelerheide (op post......

lees meer

Racen en raggen in Twijzelerheide - Oldtimerfestival
© foto: http://www.oldtimerfestivaltwijzelerheide.nl/
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:

Van praam tot mountainbike - Admiraliteitsdagen Dokkum

Dokkum - 05 september 2014 / 07 september 2014

Tussen de oude glorie van historische schepen in de haven en het lawaai van jetski en flyboard zitten kunst, muziek en spiritualiteit. Dat zijn de ingrediënten van de Admiraliteitsdagen van Dokkum. In het eerste weekend van september worden er vijftigduizend mensen verwacht.

Het begint vrijdagavond 21.00 uur met de ‘Night of the Praams’, een openingsconcert vanaf het water. Mountainbikes starten voor hun Elfstedentocht, die zondag eindigt. De haven ligt vol oude schepen. Want in Dokkum was ......

lees meer

Van praam tot mountainbike - Admiraliteitsdagen Dokkum
© foto: http://www.admiraliteitsdagen.nl/
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:

Lekker eten in Leeuwarden

Leeuwarden - 12 september 2014 / 14 september 2014

12 t/m 14 september Leeuwarden Ljouwert Culinair

Drieëntwintig restaurants uit Leeuwarden en omgeving doen mee aan de komende Ljouwert Culinair. Dit wordt op 12, 13 en 14 september gehouden op het Oldehoofsterkerkhof. Ze serveren weer volop heerlijkheden aan de vele gasten.

Nieuwe deelnemers aan Ljouwert Culinair zijn restaurant Sminia Huys, restaurantcombinatie By Us/Postplaza en Café Thús, het nieuwe (lunch)café in het Fries Museum.

‘Leeuwarden nog beter op de culina......

lees meer

Lekker eten in Leeuwarden
© foto: Ljouwert Culinair
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Vier dagen Glemmer Beach

Lemmer - 21 augustus 2014 / 24 augustus 2014

De derde donderdag in augustus begint Glemmer Beach. Dan is het wéér feest in Lemmer. Het houdt niet op. Bij het strand is wel parkeerruimte, en anders maar een stukje lopen. En naast het Strandpaviljoen is ook De Wildeman open!

Glemmer Beach is in enkele jaren van een bescheiden festival een compleet meerdaags evenement geworden. Donderdag 21 augustus om vijf uur in de middag begint het spektakel, dat vier dagen duurt.

DJ’s, bands, vele stijlen, maar het meeste main stream, dus toeganke......

lees meer

Vier dagen Glemmer Beach
© foto: http://glemmerbeach.nl/
Promotie evenement mogelijk gemaakt door: