Reis naar Wad

Hallum - 28 augustus 2014 / 06 september 2014

Ferwerderadiel, het rustigste plekje van Fryslân? In dit lage, lege land langs de dijk bloeit, broeit en bruist er meer dan u denkt. Waar winden ze zich hier over op? Waarom willen ze hier niet weg? Wat maakt het leven hier bijzonder? Stap in de bus en ga mee op ontdekkingsreis!

´Reis naar Wad´ is een theaterreis van cultuur naar natuur, van de drukte naar de stilte, van de politiek naar de ´binnenkant´ van het leven en terug. Talloze zangers, spelers, muzikanten en andere amateurkunstenaa......

lees meer

Reis naar Wad
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Expositie `Buitendijks` van schilder Jan Mostert

Hallum - 30 augustus 2014 / 30 september 2014

Beeldend kunstenaar Jan Mostert geeft op fraaie wijze de weidsheid en rust weer die zo kenmerkend zijn voor Noord Friesland en Groningen met name rond de zeedijken en de Wadden.

Beperkt zich niet tot de Wadden alleen. Zijn reportoire is breder. De realistisch geschilderde landschappen zijn geen "fotografische" plaatjes die snel vervelen maar kenmerken zich door kracht en emotionele lading. Daarom kun je in zijn werken "wegzinken".

Openingstijden: do. vr. za. zon. van 11.00 tot 17.00 uur......

lees meer

Expositie `Buitendijks` van schilder Jan Mostert
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Van praam tot mountainbike - Admiraliteitsdagen Dokkum

Dokkum - 05 september 2014 / 07 september 2014

Tussen de oude glorie van historische schepen in de haven en het lawaai van jetski en flyboard zitten kunst, muziek en spiritualiteit. Dat zijn de ingrediënten van de Admiraliteitsdagen van Dokkum. In het eerste weekend van september worden er vijftigduizend mensen verwacht.

Het begint vrijdagavond 21.00 uur met de ‘Night of the Praams’, een openingsconcert vanaf het water. Mountainbikes starten voor hun Elfstedentocht, die zondag eindigt. De haven ligt vol oude schepen. Want in Dokkum was ......

lees meer

Van praam tot mountainbike - Admiraliteitsdagen Dokkum
© foto: http://www.admiraliteitsdagen.nl/
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:

Oude ambachten bij Spitkeet

Harkema - 06 september 2014 - 10:00 uur

Is de holwoning te griezelig? Kom dan in de plaggenhut. Of waan u een arbeider van honderd jaar geleden in ‘in wâldhúske’. Kan allemaal bij de Spitkeet in de Harkema. Daar is zaterdag 6 september een Oude Ambachtendag.

Van ’s morgens 10.00 tot ’s middags 17.00 uur kunnen bezoekers kennis maken met oude, soms bijna vergeten activiteiten. Zo krijgt men een goede indruk van het leven en wonen van de mensen in de 19e en het begin van de 20ste eeuw.

In de holwoning , de plaggenhut en......

lees meer

Oude ambachten bij Spitkeet
© foto: De Spitkeet
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Theater Sneek brengt bezoekers samen

Sneek - 06 september 2014 - 14:00 uur

Theater Sneek organiseert op zaterdag 6 september van 14 tot 16 uur het ‘Samen naar Theater Sneek’ arrangement. Tijdens deze middag ontmoeten theaterliefhebbers, die geen partner hebben, elkaar om samen het theater te bezoeken. Het seizoen wordt gezamenlijk doorgenomen en stoelen kunnen naast elkaar worden gereserveerd.

Toegang met koffie en thee is gratis, deelnemers dienen wel een kaart te bestellen zodat de organisatie weet op hoeveel deelnemers er gerekend moet worden. De gratis kaarte......

lees meer

Theater Sneek brengt bezoekers samen
© foto: Almar Setz Fotografie
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Lekker eten in Leeuwarden

Leeuwarden - 12 september 2014 / 14 september 2014

12 t/m 14 september Leeuwarden Ljouwert Culinair

Drieëntwintig restaurants uit Leeuwarden en omgeving doen mee aan de komende Ljouwert Culinair. Dit wordt op 12, 13 en 14 september gehouden op het Oldehoofsterkerkhof. Ze serveren weer volop heerlijkheden aan de vele gasten.

Nieuwe deelnemers aan Ljouwert Culinair zijn restaurant Sminia Huys, restaurantcombinatie By Us/Postplaza en Café Thús, het nieuwe (lunch)café in het Fries Museum.

‘Leeuwarden nog beter op de culina......

lees meer

Lekker eten in Leeuwarden
© foto: Ljouwert Culinair
Promotie evenement mogelijk gemaakt door:Greidhoek festival 2014

Wommels - 13 september 2014 - 17:00 uur

Op het zwembadterrein in Wommels wordt op zaterdag 13 september voor de vierde keer het Greidhoek Festival georganiseerd. Het festival, met als festivalsymbool cultheld Bob Ross, is een veelzijdig en eigenzinnig festival met kunst, poëzie en muziek. Net als de vorige edities staat het festival bol van de creativiteit en verrassingen. Zo zijn er optredens van dé psychobillyrockband van Nederland; Batmobile, Klavan Gadjé, Stuurbaard Bakkebaard, Del-Toros, DIFF, Buffalo Roam, Sväva, The Homesick, F......

lees meer

Greidhoek festival 2014
Promotie evenement mogelijk gemaakt door: