Online edities
FrieslandAgenda wordt mede mogelijk gemaakt door:

FriezenOpDePlanken-Live kaartverkoop gestart

FriezenOpDePlanken-Live op 2 mei 2015 in Joure.

Tientallen Friese artiesten treden voor u op! O.a. optredens van Johannes Rypma, Griet Wiersma, Inez Timmer, In the Mix, Sânman & Sikke, Downtown Live en Stageline.

Overdag is er de eerste Friese Artiestenbeurs! 25 standhouders presenteren hun aanbod. Van licht en geluid tot instrumentarium en attractieverhuur.

Wees er snel bij want Vol=Vol


Bestel kaarten voor FriezenOpDePlanken-Live - 2 mei 2015
Bestel kaarten voor FriezenOpDePlanken-Live - 2 mei 2015

Noteer in uw agenda!


OERROCK. Wel te horen, niet te zien: uitverkocht - Ureterp - 14 mei 2015 / 16 mei 2015
Vier dagen Glemmer Beach - Lemmer - 20 augustus 2015 / 23 augustus 2015

Het lied van de zee

Drachten - 02 april 2015 / 08 april 2015

Hoe krijg je kinderen naar de bioscoop? Door mooie animatiefilms te vertonen. ‘Het lied van de zee’ is er zo één. Genomineerd voor een Oscar en deze Ierse animatiefilm is geschikt voor jong en oud vanaf 6 jaar. Ben ontdekt dat zijn zusje Saoirse een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de elfen heeft uitgesproken.

Om het lied van de zee te zingen moet Saoirse naar het vuurtorenhuis van hun vader. Deze reis voert hen door een wereld van spro...... lees meer

Het lied van de zee
© foto: Het Lied van de zee

Wat blijft er van over?

Leeuwarden - 02 april 2015 - 19:00 uur

Donderdag 2 april gaat een bijzondere documentaire in premičre. Hoofdpersoon is Sake van der Werff van het bekende hotel op Schier. Dagmar Brendecke & Walter Brun maakten dit document.

Van der Werff begroef tot 1940 op Schiermonnikoog op begraafplaats Vredenhof aangespoelde lichamen van soldaten en zeelieden begraven. In de documentaire gaat de huidige beheerder op zoek naar familieleden van de onbekende graven.

Deze film, die wordt vertoond in de bioscoop op het Wilhelminaplein, ge...... lees meer

Wat blijft er van over?
© foto: Brendecke & Brun

Stap in een bootje

Earnewâld - 04 april 2015 - 11:00 uur

Veel watersportdorpen doen mee aan de Opstapdag op zaterdag 4 april. De bootjes en skűtsjes liggen er vlak na de winter toch. Dus kun je zo mooi even een gratis tochtje maken door een prachtige omgeving. De opstapdag is een opmaat naar het nieuwe watersportseizoen. Dat wordt pas over een week of twee drie echt geopend. Maar voor de diehards, die regen, wind en koude temperaturen trotseren, is het nu ook al leuk. En misschien zit het mee en wordt het zelfs nog even aangenaam. Op www.vareninfr...... lees meer

Stap in een bootje
© foto: Vareninfriesland

90´s XXL Club Edtition

Leeuwarden - 04 april 2015 - 20:00 uur

Voor het eerst in de geschiedenis van 90´s XXL komen we met een heuse Club Edition! Schaaf City Theater wordt volledig omgetoverd tot een ware 90´s tempel waar dit iconische decennium weer helemaal beleefd gaat worden! Bij een 90´s XXL horen natuurlijk wel top artiesten! Daarom hebben we weer een blik wereldsterren voor jullie opengetrokken waar je U tegen zegt. De heerser van de Wheels of Steel, the man himself: DJ Jean! King and Queen van de Eurohouse: Twenty 4 Seven. Misschien wel de gr...... lees meer

90´s XXL Club Edtition
© foto: Olaf

Open dagen

Earnewâld - 05 april 2015 - 11:00 uur

Afgelopen winter zijn wij druk bezig geweest om ons bedrijf MSK Friesia een complete make-over te geven.

Onze rondvaartboot de Delphin V heeft de grootste metamorfose ondergaan. Alleen de tafels zijn nog hetzelfde, om het zo maar te zeggen! Ook gaan wij met onze eetgelegenheid Heidi’s cafe-restaurant vanaf 1 april, er weer volop tegenaan en zijn we dus 7 dagen in de week geopend vanaf 11.00 uur.

Hier kunt u overigens elke vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur genieten van de “vrij-DAG-hap”...... lees meer

Open dagen
© foto: Heidi Kruithof

Elke kunstenaar zijn inspiratie

Woudsend - 05 april 2015 - 16:00 uur

De zomerexpositie 2015 start op Eerste Paasdag, zondag 5 april.

Werk van negen gerenommeerde kunstenaars uit Nederland en België. Keramiek, brons, schilderijen, glas en staal.

De galerie is de hele zomer elke zaterdag , zondag en op feestdagen van 16.00 tot 20.00 uur geopend.

Een bezoek aan de galerie is meer dan kunst kijken alleen. De expositie vindt plaats in een historische woning aan de Iewal in Woudsend en de bijbehorende grote tuin.
Een bijzon...... lees meer

Geen afbeelding beschikbaar
© foto: Iris Anders Mooi

Eet smakelijk in Harmonie

Leeuwarden - 06 april 2015 - 10:00 uur

Paasmaandag is Leeuwarden écht de hoofdstad van de smaak. Dan wordt het Fries Food Festival gehouden in De Harmonie. Het is een ‘smakelijk festival’ over de Friese eetcultuur. En ja, dat is veel meer dan droege woarst, oranjekoek en sűkerbôle. Of potstro met sűpenbrij na, ook zo’n populaire combinatie. ‘Ha jo keallepoaten?’ vroeg de kwajongen aan de bakkersvrouw. Dúmkes zijn twee duim lang, als ze goed gebakken zijn tenminste.

In De Harmonie zijn behalve proeverijen nog demonstraties en wor...... lees meer

Eet smakelijk in Harmonie
© foto: Fries Food Festival

Zmaak Festijn

Drachten - 06 april 2015 - 10:00 uur

Zmaakfestijn is een nieuw event voor alle smaakliefhebbers uit het noorden van Nederland.

Op Paasmaandag 6 april kun je komen proeven en beleven! Het A7 Expo Lab in Drachten is die dag omgetoverd tot een waar smaakparadijs waar een keur aan bedrijven zich presenteert met allerlei lekkers. Met als kers op de taart de live cooking Friese culinaire topkok Reitse Spanninga!

Biologisch, ecologisch, duurzaam, heerlijk, lekker, smakelijk, wine and dine, eten en drinken, van calorie-arm tot calo...... lees meer

Promotie evenement mogelijk gemaakt door:
Zmaak Festijn
© foto: A7 Expo - Concepts

Met Pasen naar Aaipop

Nijland - 06 april 2015 - 14:00 uur

Kievitseieren mag je niet meer zoeken. Maar Aaipop is niet van de agenda af te branden. Fryske artiesten openen het nieuwe seizoen in Nijland. Rond Café De Herberch is het festival, met dit jaar vijftien verschillende artiesten/bands.

Johannes Rypma is er nu eindelijk als artiest bij, met zijn truck en zijn band. Ook Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Pieter Wilkens komen er zingen en spelen. Plus ‘Trijexniks’, ‘Rauzer’, ‘de Doelleazen’ en ‘Dockumer Lokaeltsje’.

Jacob Laverman opent het pro...... lees meer

Promotie evenement mogelijk gemaakt door:
Met Pasen naar Aaipop
© foto: Aaipop

Papa Mama Café in Bibliotheek

Drachten - 08 april 2015 - 10:00 uur

Problemen met de opvoeding? Of gewoon nooit uitgepraat over je eigen kroost? Op woensdag 8 april zijn ouder(s) met hun kind(eren) uit Smallingerland welkom in het laatste ‘Papa Mama Café’ van dit seizoen.

Ouders kunnen hier ontspannen met elkaar praten over opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Het wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland. De toegang is, inclusief een kopje koffie/thee/limonade, gratis. Aanmelden is zelfs niet eens nodi...... lees meer

Papa Mama Café in Bibliotheek
© foto: Bibliotheek Drachten

Woonoffensief in opgaande tijd

Heerenveen - 11 april 2015 - 10:00 uur

Woonoffensief in opgaande tijd Heerenveen Zaterdag 11 april 10u Vanaf zaterdag 28 maart bent u bij alle verkoopbare woningen welkom. Deze dag begint het Fries Woonoffensief. De climax komt op zaterdag 11 april. Dan is er in Heerenveen een Woonbeurs in het Van Harenmuseum. In Sneek zet op deze dag de Woonboulevard de bloemetjes buiten. Niet alleen voor huizenkopers, ook voor creatieve blijvers. Na jaren ellende is het nu weer opgaande tijd. Er staan nog veel huizen te koop. ...... lees meer

Woonoffensief in opgaande tijd
© foto: Friesland Woonoffensief

Nacht van de Filosofie

Leeuwarden - 11 april 2015 - 15:30 uur

Lezingen, workshops, performances, film, muziek en debat met als thema
´Verschil en ongelijkheid´

Te gast zijn Joris Luyendijk, Jan Bransen, Victor Broers, Paul Cliteur, Afshin Ellian, Erno Eskens, Wouter Kusters, Jesse Frederik, Leon Heuts, Brenda Ottjes, Siep Stuurman, Paul Frissen, Arnold Heumakers, Jos de Moel, Jabik Veenbaas, Judith Vega en Auke Zeldenrust.

Voor kinderen t/m 13 jaar is er een speciaal jeugdprogramma met een proefcollege over recht van de Museum Jeu...... lees meer

Nacht van de Filosofie
© foto: NvdFF2015

Finale Sjong voor de jeugd

Dokkum - 11 april 2015 - 20:00 uur

In een superspannende voorronde hebben 12 finalisten zich geklasseerd voor de finale van Sjong voor 12-18-jarigen. Deze vindt zaterdag 11 april plaats in Dokkum. Juryleden zijn Elske Dewal, Janneke Brakels en Sjoerd Nutma.

Er hadden zich 130 deelnemers ingeschreven. Solisten, duo’s, ensembles en bands: er stond wel wat op het spel. Behalve roem voor de winnaar is er voor alle finalisten een optreden in Noardewyn; eerst voor de radio, ’s nachts ook nog voor de tv. Want dan slapen jongeren n...... lees meer

Finale Sjong voor de jeugd
© foto: Cedin

Papa di Grazzi

Jirnsum - 11 april 2015 - 22:30 uur

Op zaterdag 11 april pakt de veelzijdige band Papa di Grazzi uit met haar grote show! Pop, rock, 90´s, zero´s en de muziek van nu komt voorbij!!

Muziekliefhebbers komen niets te kort: één en al sensatie op het podium! Papa di Grazzi staat bekend om de veelzijdige show met vooral veel actie! Met een groot aantal muzikanten, entertainers, zangers, zangeressen en danseressen onderscheid de band zich van andere acts. Het is alweer een tijdje geleden dat ze in Friesland speelden, mis dit dus niet...... lees meer

Papa di Grazzi
© foto: Papa di Grazzi

Veertig skűtsjes los op Wielen

Langweer - 18 april 2015 - 09:30 uur

Het eerste wedstrijdweekend Skűtsjesilen 2015 is zaterdag 18 en zondag 19 april op De Wielen bij Langweer. Dit evenement wordt voor de zevende keer georganiseerd. Bijna veertig skűtsjes hebben zich ingeschreven, waaronder één van de SKS: Langweer zelf.

De skűtsjes zeilen in vier lengtegroepen in een A- en een B-klasse. Zaterdag 18 april zijn er vanaf 9.30u vier wedstrijden. Zondagochtend is er vanaf 10 uur de kleine en om twee uur de grote finale. Er is daarnaast een aanvullend prog...... lees meer

Veertig skűtsjes los op Wielen
© foto: Jouster Courant

Herman Brood ontmoet Vincent van Gogh

Sneek - 18 april 2015 - 13:30 uur

Op zaterdag 18 april 2015 organiseert Custom Comfort de lancering van de nieuwe Herman Brood collectie. Compleet in stijl zullen de nieuwe schoenen, voorzien van een print van een van zijn kunstwerken, gepresenteerd worden in de feestzaal van de Walrus, Sneek.

Bij deze bijzondere gelegenheid zal de vrouw van Herman, Xandra Brood, ook aanwezig zijn.
Tevens ontvang je 10% korting op de Herman Brood schoenencollectie wanneer je deze aanschaft tijdens het evenement. Daarnaast krijg je b...... lees meer

Herman Brood ontmoet Vincent van Gogh
© foto: Custom Comfort Schoenen