Deel:

Sprankelend en sfeervol Iers concert op Landgoed Stania State - Oentsjerk - 05 oktober 2017 - 20:00 uur

© Mike Fir

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar nieuwe concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs bijzondere kastelen in Nederland en Duitsland. Op donderdag 5 oktober kunt u zich op Landgoed Stania State laten meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen. Dat de historische entourage van Stania State zich bij uitstek leent voor dit concert, spreekt voor zich!

De muziek: Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain in geheel eigen bewerkingen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische bewerkingen van moderne nummers van Enya en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend programma met Ierse melancholie, vrolijkheid en het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Over Merain: De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland en Duitsland en was tijdens haar vorige tour driemaal te gast bij radio 4.

Kaarten: donderdag 5 oktober 2017, 20:00 uur. Adres: Rengersweg 98b 9062 EJ Oentsjerk Kaarten € 17,- (kinderen t/m 15 jaar € 12) via de de site van Merain.

Kastelentour 2017

Merain’s kastelentour trekt dit jaar o.a. langs het Muiderslot, Kasteel Geldrop, Kasteel Radboud, Landgoed Stania State, Kasteel Ammersoyen, Huis te Breckelenkamp, Kasteel Doorwerth, Burg Linn (D), Schloss Malberg (D) en Burg Stolberg (D). Voor alle locaties en overige informatie bezoekt u de site van Merain: www.meraintrio.com

Details van dit evenement

Evenement: 2 uur | Kosten: 17,00
Locatie: Landgoed Stania State | Rengersweg 98b | 9062 EJ Oentsjerk
Organisatie: Merain | 06-22563114 | merain@meraintrio.com | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.