Deel:

Barbagallo (Tame Impala) - Leeuwarden - 23 februari 2018 - 20:45 uur

© 5a2162ab5fae3.jpg

Normaal drumt hij bij Tame Impala en draait het om psychedelische rock, maar als singer-songwriter maakt de Fransman Barbagallo prachtige chansons met een vleugje folk en prog rock.

Julien Barbagallo komt uit Toulouse, Frankrijk en drumt al jaren voor de psychedelische rockband Tame Impala, met zijn soloproject Barbagallo tapt hij uit een heel ander vaatje. Bij Barbagallo draait het om kleine liedjes en mooie melodieën, allemaal in het Frans. Hij is al jaren op zoek naar de grenzen van Franse popmuziek, geregistreerd op twee langspelers Amor de Lonh (2015) en Grand Chien (2016). Op die laatste plaat gaat hij terug naar zijn roots en omarmt hij zijn verleden en identiteit. Live heeft hij zijn strepen reeds verdiend en brengt hij chansons van beide platen ten gehore. Banner. warmt het publiek op met zijn indie popliedjes en begeleidt zichzelf met zijn indrukwekkende fingerpicking gitaarspel. De muziek van Banner. klinkt groots, sfeervol en organisch zonder zijn oprechtheid te verliezen. Invloeden zoals Ben Howard, Fink, John Martyn en Nick Mulvey zijn te horen, maar het doet ook denken aan Radiohead, Pink Floyd en David Sylvian. Banner. timmert goed aan de weg. Met de succesvolle debuut-EP Over Blue speelde hij dit jaar al op verscheidene festivals, deed hij zijn eerste shows in Duitsland en tourt hij dit najaar met de Popronde. In al die drukte werd hij ook nog eens uitgenodigd als support voor Rhys Lews, Newton Faulkner en natuurlijk Barbagallo.

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: € 12,-
Locatie: Neushoorn | Ruiterskwartier 41 | 8911 BP Leeuwarden
Organisatie: Neushoorn | (0)58-3030730 | info@neushoorn.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.