Deel:

While My Guitar Gently Weeps: George Harrison 75 Tribute - Leeuwarden - 21 april 2018 - 20:30 uur

© 5a3cf07660e99.jpg

While My Guitar Gently Weeps: A Tribute to George Harrison is het eerbetoon dat de ‘stille Beatle’ verdient. De Nederlandse all star band geeft een uniek overzicht met een set van zijn Beatles-nummers en zijn solowerk.

George Harrison was de leadgitarist van The Beatles en zou op 28 februari 75 jaar zijn geworden. Harrison was geen gitaarvirtuoos, maar speelde altijd in dienst van het liedje met smaakvolle en goed gearrangeerde solos. Als componist werd hij binnen The Beatles ondergesneeuwd door het koppel Lennon/McCartney. Toch kwamen enkele van de mooiste Beatles-liedjes van zijn hand, denk bijvoorbeeld aan While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun en Something. Zijn solocarrière was ook niet onverdienstelijk met klassiekers als My Sweet Lord, Isnt It A Pity van het album All Things Must Pass en hitsingle I Got My Mind Set On You.

Vanavond speelt de all star band, met drie van Nederlands beste gitaristen, een dwarsdoorsnede van het oeuvre van George Harrison. De muzikanten hebben hun sporen reeds verdiend en stappen, net als Harrison destijds, uit de schaduw voor een onvergetelijke avond vol klassiekers.

Line-Up
Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) gitaar, zang
Martijn van Agt (Common Linnets, Anouk) gitaar, zang
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) gitaar, pedal steel, zang
Rob Geboers (Mick Taylor, The Revolvers) piano, hammond, zang
Thijs Vermeulen (Sjako!) bas
Bram van den Berg (VanVelzen, Krezip) drums

Zaal: Arena Type: Staconcert

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: 10,00
Locatie: Neushoorn | Ruiterskwartier 41 | 8911 BP Leeuwarden
Organisatie: Neushoorn | 058 303 07 30 | johan@neushoorn.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.