FrieslandAgenda, De leukste agenda van Friesland!
Let op!

Let op! Op dit moment wordt onderhoud aan deze website gepleegd. Dit kan betekenen dat een pagina tijdelijk niet beschikbaar is! Wij vragen hiervoor uw begrip. U kunt verder wel gewoon gebruik blijven maken van de website. Ook kunt u evenementen plaatsen zoals u gewend bent.

Deel:

Speciale Turfrace naar Culturele Hoofdstad - Drachten - 25 mei 2018 / 26 mei 2018

© 5a708a60871b3.png

Skûtsjesilen op z´n stoerst!
In het weekend van 25 en 26 mei 2018 zal een speciale editie van Turfrace Smallingerland deelnemen aan de festiviteiten rond LF 2018 Culturele Hoofdstad. Vrijdagmiddag is een zeilwedstrijd met historische schepen, skûtsjes, pramen en snikken, vanaf De Veenhoop naar Drachten. Begin van de avond volgt er een jaag/tijdwedstrijd naar de binnenhaven in het centrum van Drachten. In en rond de binnenhaven zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. De avond wordt afgesloten met een feestelijk programma.
Zaterdag vindt de grote hardzeilwedstrijd van Drachten naar Leeuwarden plaats. De deelnemers mogen alleen zeilen, jagen en bomen (geen motor). De schepen zullen na de finish in Leeuwarden in een vloot door Leeuwarden varen en afmeren in de Museumhaven Leeuwarden.
Voor publiek een geweldig spektakel om te beleven en voor schipper en bemanning een ware uitdaging en uitputtingsslag!

Details van dit evenement

Evenement: 2 dagen | Kosten: gratis
Locatie: Binnenhaven Drachten | Moleneind ZZ 71 | 9203 ZW Drachten
Organisatie: Stichting Turfrace Smallingerland | 06-15358339 | minke.wiersma@upcmail.nl | Website