Deel:

Sprankelende Ierse muziek in Witte Kerk Hemrik - Hemrik - 13 april 2018 - 20:00 uur

© 5a7c5dee68cb2.jpg

Celtic Ways door Merain, Witte Kerkjes Tour 2018

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, gastvrije mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs de mooiste witte kerkjes in Nederland.
Laat u in deze prachtige kerk in Hemrik meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen vol melancholie en vrolijkheid.

De muziek:
Met dit concertprogramma biedt Merain een caleidoscopisch kijkje in de diversiteit van de Ierse muziektraditie, van barok tot pop.
Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieĂ«n, zoals ‘Come by the Hills’ en ‘SiĂșil a RĂșn’ die de dames van Merain in geheel eigen arrangementen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische covers van Enya, U2 en Luka Bloom.
Kortom, een prachtig afwisselend muzikaal spektakel met verrassende bewerkingen, fascinerende toelichtingen en natuurlijk het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Over Merain:
De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit drie artiesten die hun instrument tot in de finesse beheersen: Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain zijn populair bij o.a. kamermuziekminnaars en Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig te gast bij radio 4. Het spel van Merain werd in december in de Duitse pers omschreven als “buitengewone klankmagie”.

Kaarten:
vrijdag 13 april 2018, 20:00 uur
Witte Kerk Hemrik, Binnenwei 22, 8409 JH Hemrik
Kaarten zijn online te bestellen: €15,00 (kind t/m 15 jaar €10,00) via www.meraintrio.com.

Witte Kerkjes Tour 2018
Merain’s Witte Kerkjes Tour trekt langs Hemrik, Ubbergen, Bladel, Terheijden, Den Ham en Engelbert. Voor meer informatie bezoekt u de site van Merain: www.meraintrio.com

Details van dit evenement

Evenement: 2 uur inclusief pauze | Kosten: €15,00 (kind t/m 15 jaar €10,00)
Aanmelden: http://www.meraintrio.com/tickets.html |
Locatie: Witte Kerk Hemrik | Binnenwei 22 | 8409 JH Hemrik
Organisatie: Mirjam Rietberg | 06-22563114 | merain@meraintrio.com | Website