Deel:

Noord Nederlands Orkest @ Neushoorn: Koperblazers - Leeuwarden - 17 mei 2018 - 20:00 uur

© detail.jpg

Hoor en ervaar geniale klassieke muziek als een vet popconcert! Het Noord Nederlands Orkest (NNO) keert terug naar Neushoorn voor de beste koperwerken van onder andere Bach, Verdi en Purcell.

Wow! Niet één componist staat centraal, maar dit keer speelt het NNO meerdere klassieke werken voor koperensembles. In drie kwartier spelen de koperblazers zes geniale stukken van beroemde klassieke componisten, onder begeleiding van dirigent Jasper de Waal. Tussendoor vertelt De Waal over de koperwerken en waarom deze eigenlijk zo bijzonder zijn.

Kom genieten van de beste klassieke muziek, gewoon in je spijkerbroek en met een biertje in de hand. Samen met het Noord Nederlands Orkest laten we je zien dat popcultuur en klassieke muziek heel goed samengaan.

PROGRAMMA
De avond start met de openingsfanfare van het muziekstuk La Peri van Paul Dukas. Daarna wordt de dramatische mars Funeral music for Queen Mary van Henry Purcell uitgevoerd. Vervolgens van Wachet af, ruft uns die Stimme van Bach naar misschien wel het beste werk van Verdi, het operastuk La forza del destino, naar de tango-opera Suite from Maria de Buenos Aires van Astor Piazzolla. Het slotstuk van de avond is het brassarrangement van Vittorio Montis Csardas. Aansluitend is er een toegift. Wie of wat blijft nog even een verrassing.

Paul Dukas - La Péri: Fanfare
Henry Purcell - Funeral music for Queen Mary
Johann Sebastiaan Bach - Wachet auf ruft uns die Stimme for Brass
Giuseppe Verdi - La Forza del destino for Brass Ensemble
Astor Piazzolla - Suite from Maria de Buenos Aires
Vittorio Monti - Csardas Brass arranged
Toegift

Zaal: Grote Zaal
Type: Staconcert

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: €14,00 (VVK KASSA) / €16,00 (VVK ONLINE) / €17,50 (DEUR)
Aanmelden:
|
Locatie: De Neushoorn | Ruiterskwartier 41 | 8911 BP Leeuwarden
Organisatie: Neushoorn | 058 303 07 30 | info@neushoorn.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.