FrieslandAgenda, De leukste agenda van Friesland!
Let op!

Let op! Op dit moment wordt onderhoud aan deze website gepleegd. Dit kan betekenen dat een pagina tijdelijk niet beschikbaar is! Wij vragen hiervoor uw begrip. U kunt verder wel gewoon gebruik blijven maken van de website. Ook kunt u evenementen plaatsen zoals u gewend bent.

Deel:

Kataklysm + Hypocrisy + The Spirit - Leeuwarden - 13 november 2018 - 19:00 uur

© Hypocrisy.jpg

Deathmetalbroeders Kataklysm en Hypocrisy slaan de handen ineen tijdens hun gezamenlijke Europese tour ‘Death… Is just the beginning’. De enige Nederlandse show doen zij in Neushoorn! Support komt van The Spirit.

Zweedse en Canadese deathmetal op één avond? Geen probleem. Kataklysm en Hypocrisy zijn al jaren goed bevriend en toerden vijftien jaar geleden al samen. Dit blijkt een groot succes. Sindsdien zijn beide bands alleen maar gegroeid en is het nu tijd voor hun tweede gezamenlijke tour. De tour is overigens vernoemd naar de klassieke compilaties van platenlabel Nuclear Blast waarop veel fans beide bands leren kennen. Om het publiek flink op te warmen toert Duitse metalband The Spirit mee. Ze laten een veelbelovend geluid horen en zijn een aanvulling op het affiche.

Kataklysm
De carrière van deze Canadese deathmetalband begint in de eerste helft van de jaren negentig. Ze staan al snel bekend als een van de snelste en meest chaotische metalbands. Het blijft hun belangrijkste handelsmerk, maar door de jaren heen flirten ze ook met andere metalstijlen. Inmiddels staan ze ook bekend om de ´Northern Hyperblast´; harder wordt het bijna niet. Nu op tournee met Hypocrisy brengen ze als klap op de vuurpeil dit jaar hun veertiende album Meditations uit.

Hypocrisy
Ook deze Zweedse deathmetalband ziet in het begin van de jaren negentig het levenslicht. In eerste instantie maken ze traditionele deathmetal, maar al snel evolueert hun sound naar melodische deathmetal. Naast een meer atmosferisch en melodisch geluid, introduceert de band conceptmatige teksten over het paranormale, buitenaards leven en Illuminati-theorieën. Er is iets dat Scandinavische meteen herkenbaar maakt. Wat het precies is durven we niet te zeggen, maar dat Hypocrisy dezelfde magie bezit, is wel duidelijk.

Zaal: Grote Zaal
Type: Staconcert

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: €25,00 (VVK KASSA) / €27,00 (VVK ONLINE) / €30,00 (DEUR)
Aanmelden:
|
Locatie: De Neushoorn | Ruiterskwartier 41 | 8911 BP Leeuwarden
Organisatie: Neushoorn | 058 303 07 30 | info@neushoorn.nl | Website