FrieslandAgenda, De leukste agenda van Friesland!
Let op!

Let op! Op dit moment wordt onderhoud aan deze website gepleegd. Dit kan betekenen dat een pagina tijdelijk niet beschikbaar is! Wij vragen hiervoor uw begrip. U kunt verder wel gewoon gebruik blijven maken van de website. Ook kunt u evenementen plaatsen zoals u gewend bent.

Deel:

Concert Marinierskapel van de Koninklijke Marine - Harlingen - 18 juni 2018 - 18:00 uur

© Ron Geurts

Op vrijdag 15 juni 2018 komt de befaamde Marinierskapel van de Koninklijke Marine naar Harlingen voor een concert aan de Willemskade. De Marinierskapel staat bekend als een van de beste militaire orkesten ter wereld, met meer dan 50 topmusici. Het veelzijdige orkest is door Stichting Harlingen Sail uitgenodigd als feestelijke opmaat naar The Tall Ships Races Harlingen 2018, die van 3 t/m 6 augustus de stad onderdompelen in nautische sferen.

In 1799 kregen scheepscommandanten al toestemming om muzikanten mee te laten varen aan boord. De muzikanten vermaakten de bemanning tijdens lange zeereizen. In 1864 werd met toestemming van koning Willem lll de Stafmuziek van de Koninklijke Marine opgericht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze opgeheven, maar na de oorlog besloot de toenmalige minister van Marine om weer een muziekkorps opnieuw op te richten. Ze kregen de officiële benaming Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Voorafgaand aan het concert van de Marinierskapel onder leiding van majoor Arjan Tien kunnen bezoekers genieten van een optreden van de Steelband van het Korps Mariniers. Het voorprogramma duurt van 18:00 uur tot 19:30 uur en om 19:40 uur klinken de eerste tonen van de Marinierskapel. Het concert duurt tot 22:00 uur.

Tijdens het concert zijn er speciale optredens van een aantal bijzondere artiesten, zoals de Friese fado-zangeres Nynke Laverman, de Harlinger beroemdheid Wiebe van Dijk en musicalster René van Kooten. Al met al belooft het een gevarieerd muzikaal én maritiem feest te worden.

Details van dit evenement

Evenement: tot 22.00 | Kosten: gratis
Aanmelden:
|
Locatie: Noorderhaven 86 | 8861 AM Harlingen
Organisatie: Stichting Harlingen Sail | 0517-744044 | info@harlingensail.com | Website