Deel:

Concert van Blaaskwintet ´Blaasvaak´ in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden - Leeuwarden - 18 mei 2018 - 17:00 uur

© Blaaskwintet ´Blaasvaak´

Concert van Blaaskwintet ´Blaasvaak´ in de serie ´Muziek+´ van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden.
Blaaskwintet ´Blaasvaak´ is in 2004 ontstaan uit een initiatief van enkele houtblazers uit het Fries Kamer Orkest die graag ook eens in kleinere bezetting wilden spelen. Spelen in een symfonieorkest is leuk, maar als blazer wil je niet altijd tachtig maten rust uittellen. Ze wilden meer blazen: Vandaar de naam. Sinds een 2009 speelt het kwintet in de huidige samenstelling: Anna Andela, fluit, Herman Leusman, hobo, Alrik Voolstra, klarinet, Richard Kop, hoorn en Jan Kuipers, fagot.

Blaaskwintetten vormen een klassieke ensemble-samenstelling. Veel componisten schreven sinds eind 18e eeuw regelmatig voor deze samenstelling: fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Natuurlijk zijn er ook veel arrangementen voor blaaskwintetten geschreven die een waardevolle aanvulling vormen op het repertoire.
Blaasvaak heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd, variërend van klassiekers in het genre, zoals het blaaskwintet opus 79 van August Klughardt, Sciarada Spagnuola van Jurriaan Andriessen, Trois pièces brêves van Jacques Ibert tot aan Rossini’s ouverture L’Italiana in Algeri of jawel, variaties over Happy Birthday.

De concerten in de serie ´Muziek+´ zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Details van dit evenement

Evenement: 1 uur | Kosten: Gratis
Aanmelden:
| Ter plaatse |
Locatie: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum | Huizum Dorp 67 | 8934BS Leeuwarden
Organisatie: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum | 0618694821 | nieuwsdorpskerkhuizum@gmail.com | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.