Deel:

Spetterend Wirdumervaart-concert bij de Dorpskerk Huizum - Leeuwarden - 09 juni 2018 - 14:00 uur

© Peter Popken

Amsterdam heeft het fameuze Prinsengrachtconcert, zoiets gebeurt in Huizum op zaterdag 9 juni a.s. om 14.00 uur ook! Dan wordt de doorgaande sloepenroute tussen het Escheraquaduct en de Potmarge officieel geopend. Daarmee wordt Cultureel Podium Dorpskerk Huizum vanuit beide richtingen over de Wirdumervaart per boot bereikbaar. 
Alle reden om feest te vieren!
In samenwerking met Vrij-Baan vindt tussen 14.00 en 16.00 uur een openluchtconcert bij de kerk plaats bedoeld voor zowel sloepenbezitters als voor publiek op het plein aan de overkant (Pasveerweg, ingang Abbingapark). Los van beschikbare stoelen wordt het publiek wordt nadrukkelijk gevraagd een eigen sloep of klapstoel mee te nemen. 
Optredens worden verzorgd door:
*Appie Scheer (de Huizumer Frans Bauer) vertolker van het levenslied (incl. it Woanskip); bekend van de CD ‘Als Je Zo Lief Naar Mij Lacht’;
* The Given Horse uit Groningen; dit vitale duo is bekend van o.a. DWDD en brengt meezingers en eigen werk, een voorproef van hun nieuwe album;
* de fantastische band De Stokers uit Amsterdam. Deze groep van 7 mannen speelt naar men zegt elk festival ´plat´ met banjo, zingende zaag, drum, contrabas, trombone, accordeon, toeters en bellen en stemmen (vaak Nederlandstalig). Polka, hoempa, balkan, smartlap, ska, country, het is bij De Stokers van alles wat. Het publiek deint en danst snel met deze muziek mee. Eind augustus spelen ze bij Into the Great Wide Open maar op 9 juni dus in de Culturele Hoofdstad van Europa bij dit eenmalige concert.
Wethouder Friso Douwstra doet aan het begin de onthullingshandeling. Dan komen zelfs Escher en Slauerhoff nog langs.... Naar Escher is het aquaduct genoemd en rond Slauerhoff vinden er tussen 4 augustus en 6 oktober tal van LF2018-evenementen in de Dorpskerk plaats (zie www.slauerhoff-2018.nl). Beiden werden in hetzelfde jaar (1898 ) in Leeuwarden geboren. Hun ‘terugkeer’ op 9 juni naar Leeuwarden gebeurt met een theateract. 
Snel daarna gaat het spetterende concert met voor elk wat wils los met een Wirdumervaart vol sloepen en een plein met overig publiek. Het enige verschil met Amsterdam is dat dit niet live wordt uitgezonden.
Gratis toegang. Inlichtingen: tel. 06-11592427.

Details van dit evenement

Evenement: 2 uren | Kosten: Gratis
Aanmelden:
| Ter plaatse |
Locatie: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum | Huizum Dorp 67 | 8934BS Leeuwarden
Organisatie: Plaatselijke Commissie Dorpskerk Huizum | 06-11592427 | dorpskerkhuizum@gmail.com | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.