FrieslandAgenda, De leukste agenda van Friesland!
Let op!

Let op! Op dit moment wordt onderhoud aan deze website gepleegd. Dit kan betekenen dat een pagina tijdelijk niet beschikbaar is! Wij vragen hiervoor uw begrip. U kunt verder wel gewoon gebruik blijven maken van de website. Ook kunt u evenementen plaatsen zoals u gewend bent.

Deel:

Leprous + Agent Fresco - Leeuwarden - 25 september 2018 - 19:30 uur

© Leprous

Leprous en Agent Fresco staan beide niet bekend om een dertien-in-een-dozijn geluid. Ze verleggen genregrenzen, maar zijn met intense gitaarriffs en verfijnde melodieën het best te omschrijven als progressieve metal.

LEPROUS
Het Noorse Leprous begon ooit als metalband met corpse paint. Daarbij haalden ze inspiratie voor hun naam uit vliegen die de lijken van leprozen verteerden. Inmiddels is de naam onderdeel van hun identiteit en spelen ze met frisgewassen gezichten. Muzikaal blijven ze opvallen. Ze zoeken de grens op tussen extreme metal en epische progressieve rock. Al zijn ze op Malina voor een meer rockgeoriënteerd geluid gegaan. Toch hoor je ook hier hun kenmerkende geluid: kraakheldere zangmelodieën en sfeervolle keys van Einar Solberg, venijnige gitaarriffs van Tor Oddmund Suhrke en een retestrakke ritmesectie. Dit vertaalt zich op het podium naar een superstrakke liveshow die dit keer in het teken staat van het nieuw album Malina.

AGENT FRESCO
Het IJslandse Agent Fresco zoekt het meer in het subtiele. Met invloeden uit metal, mathrock en jazz laat de vierkoppige band een veelzijdig geluid horen. Met regelmaat brengen ze je goed van de wijs door verschuivingen in het ritme. Toch mondt het niet uit in louter technisch gepriegel, daar is de muziek de te melodisch en emotioneel geladen voor. De vergelijking met Muse is te maken, al zijn ze bij vlagen melodischer, harder, maar vooral intiemer. Zie het als de liefdesbaby van Muse en The Mars Volta. Met twee bejubelde langspelers op zak, krijgen fans geen genoeg van de intrigerende muziek en is het wachten op album nummer drie.

Zaal: Grote Zaal
Type: Staconcert

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: €19,00 (VVK KASSA) / €21,00 (VVK ONLINE)
Aanmelden:
|
Locatie: De Neushoorn | Ruiterskwartier 41 | 8911 BP Leeuwarden
Organisatie: Neushoorn | 058 303 07 30 | info@neushoorn.nl | Website