FrieslandAgenda, De leukste agenda van Friesland!
Let op!

Let op! Op dit moment wordt onderhoud aan deze website gepleegd. Dit kan betekenen dat een pagina tijdelijk niet beschikbaar is! Wij vragen hiervoor uw begrip. U kunt verder wel gewoon gebruik blijven maken van de website. Ook kunt u evenementen plaatsen zoals u gewend bent.

Deel:

Reitse Spanninga en Anne Fleur Dekker in debat tijdens Literaire Dis in Posthuis - Heerenveen - 13 november 2018 - 19:30 uur

© Afke Boven

Op dinsdag 13 november organiseren Bibliotheken Mar & Fean en Posthuis Theater voor de tweede keer een Literaire Dis in het kader van Nederland Leest. Dit jaar is het thema voeding. De bekende tv-kok Reitse Spanninga gaat in debat met veganiste Anne Fleur Dekker en de avond wordt geleid door Omrop Fryslân presentator Afke Boven. De aanvang is om 19.30 uur in de theaterzaal van het Posthuis Theater in Heerenveen.
Reitse Spanninga
Tijdens deze avond gaat bourgondiër Reitse Spanninga in debat met zijn tegenstander Anne Fleur Dekker over de voors en tegens van veganistisch- vegetarisch- en bourgondisch koken.  Reitse Spanninga heeft een passie voor eten en koken. Als 6-jarig jongetje deed hij al niets liever dan koken. Hij werd leraar op de Bakkerij en Horeca vakschool in Leeuwarden en runde jarenlang een restaurant in Joure.
Anna Fleur Dekker
Zijn jonge tegenstrever Anne Fleur Dekker (24) steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Ze is een feministe, veganiste en linkse activiste en schrijft opiniestukken en blogs voor links-georiënteerde websites en bladen, waaronder Joop.nl en De Socialist, een maandelijkse uitgave van Internationale Socialisten. De standpunten tussen beide sprekers liggen ver uiteen, dus het belooft een pittige discussie te worden! Met een thema als voeding zullen verrassende bourgondische én veganistische hapjes en een drankje op deze avond niet ontbreken. Dit is bij de toegangsprijs inbegrepen.
Presentatie: Afke Boven
De avond wordt geleid door Afke Boven. Zij zorgt voor de interactie met het publiek, geeft hen de gelegenheid om vragen te stellen en voelt de sprekers nader aan de tand. De gespreksleider is allround mediafanaat met een grote liefde voor mooie verhalen, actueel nieuws, muziek en op z'n tijd een flinke toef entertainment. Afke presenteert bij Omrop Fryslân (voornamelijk tv), maakt programma’s voor zowel landelijke als regionale zenders, produceerde en regisseerde de documentaire Niet dromen, maar doen (2017), schrijft en vertelt. 
Kaartverkoop
De toegangsprijs voor deze avond is € 10,- 
Opgave bij bibliothekenmarenfean.nl/literairedis of via posthuistheater.nl

Details van dit evenement

Evenement: 2 uur | Kosten: € 10,-
Aanmelden: www.posthuistheater.nl | Via website | Vooraf inschrijven
Locatie: Posthuis Theater | Fok 78 | 8441 BR Heerenveen
Organisatie: Bibliotheek Heerenveen en Posthuis Theater | 0513-626675 | heerenveen@bibliothekenmarenfean.nl | Website