FrieslandAgenda, powered by AgendaConnect, Haal meer uit je evenement!
Powered by AgendaConnect

Deel:

FOREVER 27 – VAN LIGTEN EN VAN DER POEL - Sneek - 16 maart 2019 - 00:00 uur

© Suus Suiker

De muzikanten die stierven op 27-jarige leeftijd inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+). Het duo heeft een prachtig programma samengesteld met songs van de ’27 Club’, met nummers van Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Nirvana, Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Jeff Buckley, Robert Johnson en meer.

Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor hun concert. Erwin (gitaar, zang) en Beatrice (zang, gitaar en lapsteel) interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve, bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem (met een rauw randje) van Beatrice.

Forever 27 is een uniek concept dat qua bezetting klein is, maar muzikaal zeer groots. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

27 Club
De 27 club, Forever 27 is de benaming voor een groep van legendarische muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden, werd het verband voor het eerst gelegd en een club gesuggereerd. Later voegden onder andere Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse, Jeff Buckley en met terugwerkende kracht bluesgitarist Robert Johnson zich tot de club. In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik.

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: VVK=12 deur=15
Aanmelden:
Locatie: Poppodium het Bolwerk | Kerkgracht 8 | 8601EC Sneek