FrieslandAgenda, powered by AgendaConnect, Haal meer uit je evenement!
Powered by AgendaConnect

Deel:

Topzondag met koffiegeur - Koperguod - Sneek - 17 maart 2019 - 11:30 uur

© Picasa

Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koper ensemble. Naar voorbeeld van het voor kenners bekende London Brass of momenteel meer bekendheid genietende German Brass is een dergelijke bezetting geformeerd. De standaardbezetting; 4 trompetten, 4 trombones, hoorn en tuba is uitgebreid met percussie. Afhankelijk van gelegenheid en repertoire wordt er ook wel in een grotere bezetting gespeeld met 4 hoorns en eventueel flugelhorn en euphonium. Muzikaal leider is Andries Kramer. 
Het niveau van het ensemble loopt uiteen van goede amateur tot afgestudeerd vakmusicus. Het genre wat Koperguod brengt loopt uiteen van bewerkingen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken. Het ensemble is opgericht op 28 oktober 2004 onder de naam "Aerariae Fauces" en is in 2007 omgedoopt tot "Koperguod".
Inmiddels heeft Koperguod een zekere naam en faam opgemaakt in de HaFaBra-wereld met hun uitstekend niveau en enthousiaste concertuitvoeringen.
Hoogtepunt was een nagenoeg uitverkocht theater Sneek in 2015 t.b.v. hun 10-jarig lustrumconcert waarbij ook het Nationaal Trombone Collectief hun opwachting maakte.

Details van dit evenement

Evenement: 1 uur | Kosten: 10
Aanmelden:
Locatie: Noorderkerkzaal | Oud Kerkhof 11 | 8601 EE Sneek