FrieslandAgenda, powered by AgendaConnect, Haal meer uit je evenement!
Powered by AgendaConnect

Deel:

VERS! Festival voor jong talent - Sneek - 02 februari 2019 - 19:00 uur

© -

Bij VERS! draait om de aanstormende popbands uit de regio. Maar ieder jaar zijn er ook een aantal grote namen te bewonderen. Voor 2019 zijn The Cool Quest en topfluitist Mark Alban Lotz vastgelegd. Tot na middernacht zijn er meer dan dertig optredens op zes podia bij Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium. De meest uiteenlopende muziekgenres zijn vertegenwoordigd: van funk, rock en indie tot soul en jazz.

Van het aanwezige regionale talent wordt een groot deel gecoacht bij Kunstencentrum Atrium. Onder meer de groep So Be It zal zijn opwachting maken. The Cool Quest, dat zijn roots heeft in Sneek, is een van de grote namen op VERS! De band maakt sinds 2010 furore met hun swingende mix van hiphop, pop en funk. Dwarsfluitist Mark Alban Lotz komt in Sneek optreden met Lotz & Purves. Daarnaast geeft hij 's middags vanaf 14.30 uur bij Kunstencentrum Atrium een masterclass voor dwarsfluitisten uit Noord-Nederland die minimaal twee jaar les hebben gehad.
Inschrijven kan via kunstencentrumatrium.nl. Andere bevestigde namen voor VERS! 2019 zijn de Bogerman Bigband, Mr. Right, Harm Goslink, Woe Blind Birds en de Bokito Brass Band.In januari wordt het gehele programma bekend gemaakt.VERS! 2019 staat in het teken van de plastic soep. Op verschillende manieren wordt aandacht gevraagd voor het probleem en gekeken naar mogelijkheden om plasticverbruik terug te dringen. Zo gaat een aantal acts direct en indirect afvalmaterialen in hun muziek gebruiken. Jeugdorkest On the Move, groepen van KinderMuziekTheater en een live-band openen samen VERS! met de ‘Plastic Soup Song’.

Ook bij het educatieprogramma rondom VERS! is er veel aandacht voor de problematiek. Zo wordt met projectbureau Akte2 een plastic soep-lesbrief gemaakt voor basisscholen in Súdwest–Fryslân met projecten rond het thema, zoals het maken van instrumenten van afval (met Meester Bram), kunstobjecten maken (met Jeanette Scheffer) en het instuderen van het plastic soeplied (gecomponeerd door Michiel Merkies).

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: 8,50
Aanmelden: Via website |
Locatie: Poppodium het Bolwerk | Kerkgracht 8 | 8601EC Sneek