Finale Kleine Prijs van Fryslân
FrieslandAgenda, Publiek platform voor Evenementen en Uitgaan in Friesland

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

Finale Kleine Prijs van Fryslân - Sneek - 20 september 2019 - 20:00 uur

© Popodium het Bolwerk

De finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2019 vindt op zaterdag 8 juni weer plaats bij Poppodium Bolwerk. Daar waar het in 1984 allemaal begon!De Kleine Prijs van Fryslân is sinds 1984 dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland. Alle Friese popartiesten ongeacht stijl en genre kunnen meedoen aan de battle die sinds 1993 wordt georganiseerd door Friesland Pop (daarvoor door Het Bolwerk). Jaarlijks doen er gemiddeld zo’n 60 beginnende Friese pop-acts mee. Dat zijn tussen de 150 en 200 muzikanten.


Wie we op 8 juni terug gaan zien in Sneek wordt duidelijk tijdens de halve finales bij Iduna, Drachten (vrijdag 10 mei) en Neushoorn, Leeuwarden (vrijdag 17 mei). Daarin komen de winnaars van de zeven voorrondes uit: Dawn of day (Heerenveen), Polter (Leeuwarden), Noorderlicht (Joure), Static System (Oosterwolde), All Over Again (Burgum), Ganos Lal (Leeuwarden) en Ravenna (Franeker). Zij worden vergezeld door vier wildcardhouders: Sjoerd Ensa, Delore, BOYAKIRA en The Wabe. The Crooked is de reserve-act.

Voor de uiteindelijke winnaars van de 33e editie van De Kleine Prijs van Fryslân liggen er ook dit jaar mooie prijzen klaar: een traject bij Hit the North en een halve finaleplaats bij de Grote Prijs van Nederland. Er is ook een publieksprijs: 1000 euro om te besteden aan het maken van een video bij July Interactive.

De laatste vijf winnaars:
2014: The Homesick2015: Abdomen2016: Pendants2017: Katie Koss2018: Lester Blackfield (video)

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: Kosten: 0,00
Aanmelden: Ter plaatse |
Locatie: Poppodium het Bolwerk | Kerkgracht 8 | 8601EC Sneek
Contact en overig: Website