Marinierskapel der Koninklijke Marine
FrieslandAgenda, Publiek platform voor Evenementen en Uitgaan in Friesland

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

Marinierskapel der Koninklijke Marine - Sneek - 04 oktober 2019 - 20:15 uur

© Louis Meulstee

De Marinierskapel is een toonaangevend symfonisch blaasorkest en komt voort uit een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw, de tijd van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als het muzikaal boegbeeld van de Koninklijke Marine hebben de geselecteerde musici als belangrijkste taak om het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht in binnen- en buitenland te vertegenwoordigen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de begeleiding van militair staatsceremonieel en concerten en optredens voor educatieve en benefiet doelen, voor veteranen of op uitnodiging van jubilerende verenigingen en organisaties. Jaarlijks terugkerend zijn de Nationale dodenherdenking, Prinsjesdag, de Nationale Taptoe en het Prinses van Oranjeconcert.

Ook conservatoria doen graag een beroep op de hoogstaande artistieke en technische vaardigheden van de professionele musici tijdens masterclasses en examens.
Met oog voor traditie zorgen achtereenvolgende chef- en gastdirigenten voor vernieuwing en worden de orkestleden dagelijks muzikaal uitgedaagd om te werken aan het hoge basisniveau.
De kapel is moeiteloos in staat om van een klassiek getint programma over te schakelen naar een muzikale show met een diversiteit aan stijlen en solisten. Van militaire marsformatie, intiem begeleidingsensemble, uitgebreide bigband, klassiek harmonieorkest of een spetterende coverband; geen muziekstijl ontbreekt op het enorme repertoire. Steeds slagen de 52 mannen en vrouwen erin een muzikaal feestje te bouwen met een programma geheel passend bij de gelegenheid.
Mede door de talrijke geluidsdragers reikt de ‘sound’ van de Marinierskapel tot ver over onze landsgrenzen en de uitvoering daarvan ontvangt vaak een hoge waardering. Zo werd de cd ‘Rimsky&Co Originals’ (Channel Classics 2018) met repertoire van Russische componisten bejubeld door de internationale vakpers. Ook het tv-optreden en vraaggesprek in het programma Vrije Geluiden (febr. 2019) was voor velen een aangename kennismaking.
Sinds maart 2017 is majoor Arjan Tien chef-dirigent en artistiek leider van de MarinierskapelWellicht leuk om te weten is dat de Marinierskapel eerder in ditzelfde theater gespeeld heeft op 15-01-2014 en 16-10-2014 (toen met Dutch Swing College Band).

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: Kosten: 19,50
Aanmelden: Via website | Ter plaatse |
Locatie: Theater Sneek | Westersingel 28 | 8601GR Sneek
Contact en overig: Website