Lezing: Communistisch verzet in Friesland 1940-1945
FrieslandAgenda, Publiek platform voor Evenementen en Uitgaan in Friesland

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

Lezing: Communistisch verzet in Friesland 1940-1945 - Leeuwarden - 31 oktober 2019 - 19:30 uur

© Verzetsmuseum Amsterdam

In het kader van de ‘Maand van de Geschiedenis’ organiseren Tresoar en het Fries Verzetsmuseum een lezing over het communistisch verzet in Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog, met een drietal sprekers.

Historicus Ruud Weijdeveld vertelt over het communistische verzet in Nederland tijdens de bezetting, met specifieke aandacht voor de drie noordelijke provincies. Harm de Vos, geboren in 1934 als kind van ouders die actief waren in het communistische verzet, vertelt hoe hij de oorlog in Drachten beleefd heeft en welke impact het verzetswerk van zijn ouders had op hun gezin. Chris Beuker schenkt in zijn bijdrage aandacht aan de rol van de Duitse communist Fritz Taraschewski in het Friese verzet en vertelt over de terreur tegen Leeuwarder communisten door de beruchte Duits-Vlaamse commando-eenheid Sipo-SD onder leiding van Wilhelm Artur Albrecht.

Prijs: € 5,00 (inclusief koffie en/of thee). Vrienden van Tresoar betalen € 2,50.Graag vooraf aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-over-communistisch-verzet-in-friesland-1940-1945-63327239478?aff=affiliate1

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: Ca. 1,5 uur | Kosten: 5 euro
Aanmelden: Aanmelden via: https://www.eventbrite.nl | Via website | Per email | Vooraf inschrijven
Locatie: Tresoar | Boterhoek 1 | 8911DH Leeuwarden
Contact en overig: Website