FrieslandAgenda
Powered by AgendaConnect

Deel:

De 4 filmhuizen in Noardeast-Fryslân openen het nieuwe filmseizoen met 4 prachti - Kollum - 20 september 2019 - 21:00 uur

© Filmhuis kollum

Noardeast-Fryslân telt maar liefst 4 filmhuizen: Bios Burdaard, Filmhuis Dokkum, Filmhuis Kollum en de De Ynset Holwerd. De succesvolle samenwerking bij de filmvoorstellingen van de prachtige “WAD” film smaakte naar meer. Het is dan ook uniek dat we 4 filmhuizen in onze gemeente hebben.
Nu gaan de 4 het seizoen spectaculair openen met het gezamenlijke thema MUZIEKFILM! In elk filmhuis is op verschillende avonden eind september een andere muziekfilm te zien. Voor een breed publiek en keus genoeg!

4 Avonden naar een prachtige muziekfilm? Het kan in Noardeast-Fryslân!

FILMHUIS KOLLUM: Vrijdag 20 september “ Spectaculaire Muziekfilm”
Oostenburgstraat 2, Kollum.
Aanvang 21.00 uur.Reserveren dringend aanbevolen op 0511 452282. Info: www.filmhuiskollum.nl
Deze film vertelt het verhaal van de leadzanger van een iconische band, over zijn leven en hoe de band door de jaren heen een legendarische status wist te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985. De band heeft echter weinig tijd om daarvan te genieten want bij de zanger is aids geconstateerd…. Muzikaal valt er veel te genieten. Het is een geweldige film voor iedere Q-fan. De beelden, de muziek, de manier waarop de film in elkaar gezet is, het is allemaal fantastisch. De film heeft niet voor niets twee Golden Globes en 4 Oscars gewonnen!Dus als je van Q…. houdt en je de film nog niet gezien hebt, is dit je kans!! Meezingen mag!

FILMHUIS DOKKUM: Dinsdag 24 september “GREENBOOK”
THEATER SENSE, Hogedijken 18, Dokkum
Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 u.)
"Green Book” is een Amerikaanse biografische roadmovie uit  2018.Deze prachtige film is gebaseerd op de vriendschap tussen de beschaafde en elegante zwarte pianist  Don Shirley  en diens wat slordige Italiaanse chauffeur en lijfwacht Tony Lip. Ondanks hun tegengestelde persoonlijkheden maken ze een concerttournee door de Zuidelijke Verenigde Staten. Ze worden onderweg meermaals geconfronteerd met racisme.Mooi en heftig verhaal met humor en heel veel prachtige muziek. Een heerlijke “feelgoodmovie”Tijdens de laatste Oscaruitreiking wonnen 2 muziekfilms de meeste prijzen “Bohemian Rhapsody won 4 Oscars maar “Greenbook” won de belangrijkste: de Oscar voor beste film!Extra:vooraf, tijdens de pauze en na afloop live muziek met pianist David de Vries en gitarist.

BIOS HOLWERD: Vrijdag 27 september “MAMMA MIA! Here We Go Again”
Theaterzaal MFA de Ynset, De Morgenzon 7 Holwerd.
Aanvang: 20.00 uur
Heerlijke muziekfilm naar de gelijknamige succesmusical . Tien jaar na het wereldwijde succes van “Mamma Mia! The Movie” nodigen we je uit om terug te keren naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA.Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd bij de zomerse en komische feelgoodmovie “Mamma Mia! Here We Go Again”.

BIOS BURDAARD: Zaterdag 28 september
“ANDRÉ RIEU”
TIBB-Theaterzaal, Schoolstraat 12, 9111 HH Burdaard
Aanvang 20.30 uur
Burdaard opent het filmseizoen op een wel heel bijzondere manier: film, maar dan anders…. Omdat we de kans vrij klein achten, dat André Rieu naar Het Spectrum komt, is nu de maestro en zijn Johann Strauss orkest op filmdoek binnengehaald.Geniet van de warme klanken en beelden van o.a. de Boléro, de Radetzkymars en de Sirtaki.Maak een praatje met andere concertbezoekers, zing mee, bestel een hapje en een drankje. En…… er mag gedanst worden! Je waant je in Maastricht.Extra: Voor elke bezoeker is er een Limburgse verrassing!

De 4 filmhuizen vertonen normaal hun eigen programmering en zijn zeker van plan om vaker samen te werken. Film brengt de wereld dichterbij, ook naar Noardeast-Fryslân!

Details van dit evenement

Evenement: 2 uur | Kosten: € 6,00
Aanmelden: Via website |
Locatie: Oostenburg | Oostenburgstraat 2 | 9291EM Kollum