Fries Kamerorkest gaat internationaal


Fries Kamerorkest gaat internationaal

Fries Kamerorkest gaat internationaal
©: Fries KamerOrkest

De samenwerking tussen Ronald Slager, de vaste dirigent van het Fries Kamerorkest en de in Londen woonachtige Zuid-Afrikaanse pianist en auteur Nico de Villiers in een aantal projecten, heeft ertoe geleid dat beiden het initiatief namen voor een samenwerking tussen het FKO en de LCS. Dit heeft er toe geleid dat ruim drie jaar geleden de toenmalige voorzitter van het FKO, Herman Leusman en Ronald Slager het initiatief namen voor een orkestreis naar Londen. Via Nico werd contact gelegd met het bestuur van de Lewisham Choral Society. Aan beide zijden van het Kanaal was men enthousiast over het idee om als koor en orkest samen te werken en gezamenlijk twee concerten te organiseren, nl. één in Londen en één in Leeuwarden. De Corona-pandemie heeft de uitwerking van de plannen aanzienlijk vertraagd, maar gelukkig is het optimisme en vertrouwen gebleven en zijn plannen gemaakt voor het najaar van 2022. Het enthousiasme voor deze samenwerking is in ieder geval bij het FKO en de LCS al die tijd onverminderd gebleven.

 

In deze samenwerking zullen zij het beroemde "MISSA IN ANGUSTIIS" (de Nelson Mis) van Joseph Haydn ten gehore brengen. Met medewerking van een aantal bijzonder getalenteerde solisten uit Nederland:

Melissa van Voorst, sopraan

Karina Kambulova, alt

 

Theodor Uggla, tenor

Michal Karski, bas

 

Vooraf aan het grote werk van deze avond zal het Fries Kamerorkest de Ouverture uit "Die Zauberflöte" van W.A. Mozart en "De Onvoltooide" (Symfonie Nr 8) van F. Schubert spelen als opwarmer voor het publiek.

 

Het concert is een herhaling van het concert dat het Fries Kamerorkest en  de Lewisham Choral Society begin oktober gaven in de beroemde concertzaal van Blackheath Hall te Londen.

Evenementdetails

Aanvang op 29 oktober 2022 om 19 30

Locatie

Jacobijnerkerkhof 95 - 8911EN, Leeuwarden

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: Volwassenen €20,00 Scholieren en studenten €10,00 Vrienden van het Fries Kamero
Aanmelden: https://www.ticketkantoor.nl/shop/lcs

© Tekst: Fries KamerOrkest © Foto voorblad: Fries KamerOrkest