CCC Inc.

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

CCC Inc. - Leeuwarden - 22 februari 2020 - 20:00 uur

© Neushoorn

Heerlijke folkmuziek, en dat al sinds 1967. Dat is CCC Inc. De Americana van deze oer-Hollandse band neemt je mee naar het platteland en zet aan tot dansen en swingen. Nog even bevlogen als toen, blijft dit een van de beste folkbands van Nederland.

Luister naar CCC Inc. en je waant je op het platteland van zuidelijk Verenigde Staten. Toch komt deze zeskoppige band ‘gewoon’ uit Nederland. CCC Inc. ziet in 1967 in Amsterdam het levenslicht onder de naam Capital Canal City Folk & Blues Incorporated. Tot op de dag van vandaag maken Joost Belifante, Ernst Jansz, Jaap Beusekom en Huib Schreurs deel uit van de bezetting en blijven ze liefhebbers vermaken met hun heerlijke mix van folk, blues, Americana en country. Het mooie is dat ze nog steeds met evenveel plezier, zelfspot en inzet spelen als toen. Hierdoor is iedere show weer een genot om mee te maken.

JANKOBUS SEUNNENGA

Als support komt niemand minder dan Jankobus Seunnenga zijn poëtische liederen vertolken. Hij verwierf bekendheid met zijn bands ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en 'Pigmeat', en weet het solo te schoppen tot Streekdichter van gemeente Noardeast-Fryslân. Ondertussen blijven zijn albums niet onopgemerkt en schrijft muziekblad Lust For Life vol lof over ‘Fabels met kleurkrijt’ uit 2018: ‘Seunnenga transformeert onderschatte poëzie tot liedjes op het snijvlak van folk en kleinkunst die lekker wegluisteren.’ Seunnenga is een woordkunstenaar. Dat is wel duidelijk.

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: 20:30 - 00:00 | Kosten: €19,- / CJP €14,75
Aanmelden: Via website | Ter plaatse |
Locatie: Neushoorn | Ruiterskwartier 41 | 8911BP Leeuwarden
Contact en overig: Website