Drivinn Cryin

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

Drivinn Cryin - Sneek - 18 oktober 2019 - 21:00 uur

© Poppodium het Bolwerk

Met hun combinatie van heerlijke rock ‘n roll met een scheut country/Americana en een vleugje folk is Drivin N Crying inmiddels al ruim dertig jaar onderweg. Trots op hun rijke historie en met veel vertrouwen in de toekomst is de Amerikaanse rockband van plan nog heel lang vol gas door te gaan.


Oprichters Kevn Kinney (zang, gitaar) en Tim Nielsen (zang, bas) weten dan ook van geen ophouden. In oktober 1985 speelden zij met Frank French hun allereerste show in de 688 Club in hun thuishaven Atlanta, Georgia. Al snel was Drivin N Crying in de tweede helft van de jaren 80 een attractie in de muziekscene van de ‘Southeast’, mede dankzij hun energieke liveshows.Kevn en Tim doorstonden alle uitdagingen die daarna kwamen, zoals het omgaan met roem, veranderingen in het muzikale landschap en wisselingen in de line-up van de band. Inmiddels staat de teller op meer dan tien albums, een handvol EP’s en een documentaire (Scarred but Smarter: Life n Times of Drivin’ N’ Cryin, 2012). In juni 2019 verschijn er een fonkelnieuw album: Live The Love Beautiful.De band – met nu drummer Dave V. Johnson en gitarist Laur Joamets in de gelederen – maakt sinds 2015 deel uit van de Georgia Music Hall of Fame. Het succesvolle album Mystery Road (1989) werd in 2017 opnieuw uitgebracht door Island Records/Universal Music en behoort volgens All Time by Paste Magazine tot ‘The 50 Best Southern Rock Albums’ van dat jaar. Op de plaat staan onder meer twee van hun bekendste nummers: ‘Honeysuckle Blue’ en ‘Straight To Hel’.

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: Kosten: 17,00
Aanmelden: Via website | Ter plaatse |
Locatie: Poppodium het Bolwerk | Kerkgracht 8 | 8601EC Sneek
Contact en overig: Website