Expositie
FrieslandAgenda, Publiek platform voor Evenementen en Uitgaan in Friesland

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

Expositie - Leeuwarden - 14 maart 2020 / 04 april 2020

© Grafisch Atelier Friesland

Het Grafisch Atelier Friesland presenteert: "Gechaost", een grafische installatie ven Erik Mol. Monterend en demonterend creëert hij een poëtische wereld, die soms in verwarring ten onder lijkt te gaan, maar toch verrassend gestructureerd blijkt.

Op zoek naar de grenzen tussen orde en chaos. De linosnede als middel om chaotische patronen te herhalen waardoor vormen van orde ontstaan. De linosnede als middel om ordelijke patronen te herhalen om ze zo te laten opgaan in chaos. De linosnede als linosnede. En uit verscheurde mis- en proefdrukken ontstaan nieuwe vormen.

Erik Mol (Amsterdam 1955) woont sinds 1977 in Friesland. Hij tekent en is anderszins creatief actief zolang als hij zich kan herinneren. Ondanks andere studies bleef het creatieve proces altijd zijn belangrijkste drijfveer en werd het uiteindelijk toch zijn hoofdactiviteit. In de loop der jaren heeft hij vele cursussen gedaan en docenten gehad die bijgedragen hebben aan zijn kunstzinnige scholing.

De laatste jaren maakt hij vooral grafiek en is hij als vrijwilliger verbonden aan het Grafisch Atelier Friesland.

Erik exposeert zijn grafiek in binnen- en buitenland.

Naast beeldend kunstenaar is Erik Mol ook dichter.

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: wo t/m zo, 12- 17 uur | Kosten: geen
Aanmelden: Ter plaatse |
Locatie: Kunstruimte H47 | Haniasteeg 47 | 8911BX Leeuwarden
Contact en overig: Website