Expositie SoSerge & Ad van Hassel

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

Expositie SoSerge & Ad van Hassel - Sneek - 06 maart 2021 / 24 april 2021

© R. Bax

Er staat weer een nieuwe expositie voor de deur: Van 6 maart tot en met 24 april 2021. De expositie toont moderne Pop- en Street Art van debutanten Ad van Hassel en SoSerge (Serge Veenema).

SoSerge

Serge werkte jarenlang in de vormgeving van design lampen en meubelen voor zowel binnen als buiten. Altijd is de creativiteit in hem blijven broeien. Als kunstenaar is hij autodidact. Hij werk in Joure aan zijn kunstwerken in gemengde techniek, en afgegoten in epoxy. Hij neemt zijn inspiratie vanuit reizen naar het buitenland mee naar Nederland om deze in zijn kunst te verwerken. Ook de actualiteit speelt hierin soms een grote rol.

Bijzonder aan het werk van Serge is dat hij de Popart en Street Art meeneemt naar de eenentwintigste eeuw. De moderne kunststromingen die ontstonden in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, zo rond 1950 en later. De bekende kunststroming wordt door hem geïnterpreteerd in zijn eigen kunstwerken maar ook in zijn eigen leefomgeving. Het belangrijkste kenmerk van de popart-beweging was het gebruik van bestaande (reclame)afbeeldingen en foto's en het commercieel uitbaten van kunst. De kunstenaar noemt het: “Kunst voor de nieuwe generatie”.

Serge verkoopt zijn werk via Galerie Bax Kunst naar binnen- en buitenland.

Art Candy

In 1980 begon Ad met schilderen, na jaren verschillende creatieve disciplines doorlopen te hebben. Hij begon in 1983 twee exclusieve galeries in de hotels Sonesta en Krasnapolsky in Amsterdam. Sinds 1990 gebruikt Ad de zeefdruk, niet alleen voor zijn eigen werk, maar ook voor het werk van andere kunstenaars. Zo was hij 12 jaar de vaste drukker van Herman Brood, maar ook anderen zoals Corneille, Jan Cremer , Rob Scholte, Shunyam en Peter Diem maakten van zijn ambachtelijke vakkennis gebruik.

Na het overlijden van grootheden als Herman Brood en Corneille richtte Ad zijn kennis en specialiteit op een nieuwe techniek, het CNC lasersnijden en frezen van diverse materialen waarmee de waanzinnige gekleurde sculpturen gemaakt worden. De vraag naar de kunstwerken die Ad momenteel maakt is bijzonder groot en deze unieke objecten vinden inmiddels ook hun weg naar galeries in binnen- en buitenland. Ook is zijn werk te vinden in bedrijven- en privécollecties. “De toekomst ziet er goed uit”, aldus van Hassel.

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: Kosten: Gratis
Aanmelden: Ter plaatse |
Locatie: Galerie Bax Kunst | Singel 82 | 8601AM Sneek
Contact en overig: Website