Zomertentoonstelling met Art-Quilts van Eke Krug en Luciferkerken van Frits Jans

Corona virus

Let op de aanvullende maatregelen m.b.t. het Coronavirus bij ieder evenement! Neem bij onduidelijkheden contact op met de organiserende instantie.

Zomertentoonstelling met Art-Quilts van Eke Krug en Luciferkerken van Frits Jans - St.-Jacobiparochie - 11 juli 2020 / 29 augustus 2020

©

Zomertentoonstelling van 11 juli t/m 29 augustus elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur

Art-Quilts van Eke Krug

Van 11 juli tot en met 29 augustus 2020 exposeert Eke Krug haar art-quilts in De Groate Kerk in Sint Jacobiparochie. Het is divers werk, zowel abstract als figuratief en vaak een combinatie van hand en machine naaiwerk. Alle materialen zijn zelf geverfd, met verschillende technieken.

Eke Krug werkt sinds jaren met textiel en mixed media. Het experimenteren met verschillende materialen doet ze al haar leven lang en vindt ze heel inspirerend. Gedurende ruim acht jaar heeft Eke in Noorwegen gewoond, waar het isolement heeft geleid tot een verdieping in haar werk en het maken van art-quilts. Intuïtief werken met textiel, verschillende verftechnieken, combinaties met andere materialen, zoals papier, leer en wol, oud textiel een nieuw leven geven, dat is de basis voor haar werk. Nieuwe lappen creëren door middel van experiment en manipulatie. En die vervolgens verwerken tot tassen, sieraden en art-quilts/panelen.

Inmiddels woont ze alweer een tijdje in Nederland, is er een atelier ingericht en is ze weer volop aan het experimenteren. Op haar blog krijgt u een indruk van haar werk: https://ekeskleurdesign.blogspot.com/

Luciferkerken van Frits Jansen

Frits Jansen (1926-2002) uit Cornjum was werkzaam in de zuivel. Als hobby werkte hij ruim 45 jaar aan zijn collectie luciferkerken, met name in de wintermaanden. Toen dhr Jansen nog leefde, werden zijn creaties tentoongesteld in de kerk van Peins, eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. In verschillende kerken langs het Kerkenpad stonden jarenlang luciferkerken van Frits Jansen.

De Stichting Alde Fryske Tsjerken heeft in 2002 de collectie geërfd. Behalve veertien exemplaren, die zijn elders beland.

Tijdens de tentoonstelling zijn een aantal luciferkerken uit de omgeving van St. Jacobiparochie te bezichtigen.

Pelgrimage naar Santiago de Compostela van Jabikspaad Fryslân Bij De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie begint het Jabikspaad, de Friese pelgrimsweg naar Santiago de Compostela. Foto’s, kaarten en teksten informeren over Sint Jacobus en de pelgrimstocht naar de kathedraal van Santiago de Compostela, waar volgens de overlevering Sint Jacobus begraven ligt.

De tentoonstelling is ingericht doorJanneke Schievink en Gerlof Katuin.

Toegang gratis. Met in achtneming van de RIVM-richtlijnen.

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Evenement: Kosten: Gratis
Locatie: De Groate Kerk | Oosteinde 1 | 9079KZ St.-Jacobiparochie
Contact en overig: Website