'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe
©: Edwin Weers

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe 
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 4 april 2024 om 20.00 uur.

style="mso-bidi-font-style: normal;">'Kunst: luxe of noodzaak?’ style="mso-bidi-font-style: normal;">
Dat is de aansprekende titel van de ‘Anna Maria van Schurman Lezing’, die Anna Tilroe op
4 april a.s. gaat geven. style="mso-bidi-font-style: normal;"> Zij was projectleider van het unieke LF-project van de 11 Fonteinen, het geografisch gezien grootste kunstproject van LF2018, een project waarmee veel geld en emotie waren gemoeid en dat zij niettemin, na veel discussie met de lokale gemeenschap, tot een goed einde heeft weten te brengen. (Zij zal daarvoor deze avond worden geëerd, hoe?; dat blijft een verrassing.)
Zij schreef jarenlang tal van publicaties over kunst en cultuur voor bekende landelijke kranten en zij publiceerde ook boeken.
Haar lezing gaat over een veel breder onderwerp dan de 11 fountains, namelijk het vaak onderschatte belang van kunst in het algemeen.
De lezing wordt kritisch becommentarieerd door Anita van Os van galerie de Roos van Tudor in Leeuwarden. Zij verzorgde ook elders kunstexposities, was lid van de Adviesgroep Beeldende Kunsten Vormgeving Leeuwarden en zij is bestuurslid van Cultuurfonds Fryslân.
Ook kunsthistoricus Marieke Uildriks, directeur van museum JAN levert een bijdrage.
Sinds 2020 is zij landelijk bekend als presentator van het tv-programma '>Nu te zien': zij is bij uitstek een verhalenvertelster over kunst.
Daarna is er ruimte voor een algemene discussie met het publiek. Omdat de fonteinen in de Friese 11 steden als casus zeker aan de orde komen zijn alle Friese Fonteincommissies voor deze bijeenkomst uitgenodigd.
De avond is echter voor heel kunstminnend Fryslân bedoeld. De lezing is genoemd naar Anna Maria van Schurman, één van de grootste vrouwelijke intellectuelen in de Gouden Eeuw. Destijds bracht zij regelmatig bezoek aan familie in Abbingastate (nu Drachtsterplein) en aan de Dorpskerk Huizum.

Foto: Edwin Weers >De toegangsprijs is € 6,00 per persoon.  style="mso-bidi-font-style: normal;">Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via  het Ticketkantoor: style="mso-bidi-font-style: normal;">https://www.ticketkantoor.nl/shop/Tilroe style="mso-bidi-font-style: normal;"> style="mso-bidi-font-style: normal;">.
style="mso-bidi-font-style: normal;">Reserveer op tijd!
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op korte loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

style="mso-bidi-font-style: normal;">Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: style="mso-bidi-font-style: normal;">dorpskerkhuizum@gmail.com style="mso-bidi-font-style: normal;"> .
Meer informatie op: 
style="mso-bidi-font-style: normal;">https://www.dorpskerkhuizum.nl style="mso-bidi-font-style: normal;"> en
style="mso-bidi-font-style: normal;">https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum style="mso-bidi-font-style: normal;"> .

Locatie

Huizum Dorp 67 - Leeuwarden

© Tekst: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum © Foto voorblad: Edwin Weers
Lees meer