De expositie 'Onderweg naar Arcardia’ wordt mede mogelijk gemaakt door FGD Assurantiën. De toegang is gratis. U bent van harte welkom.Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).  Inlichtingen:  dorpskerkhuizum@gmail.com .  Meer informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum" /> 'Tsjerkepaad' en de expositie 'Onderweg naar Arcadia' in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

Deel:


'Tsjerkepaad' en de expositie 'Onderweg naar Arcadia' in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

'Tsjerkepaad' en de expositie 'Onderweg naar Arcadia' van David van Kampenin de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,van 2 juli tot en met 10 september 2022, elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

De Dorpskerk Huizum is ook dit jaar weer open voor 'Tsjerkepaad'. Er is dan ook weer een interessante expositie. Op de vermelde zaterdagmiddagen bent u als bezoeker van onze oude - maar zeer fraaie kerk - van harte welkom.

Deze zomer exposeert de beeldend kunstenaar David van Kampen in de Dorpskerk. De opening van de expositie zal - tegelijk met de start van 'Tsjerkepaad 2022' - op 2 juli 2022 plaatsvinden.David van Kampen werd geboren in Leeuwarden. Aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam volgde hij de opleidingen tot beeldhouwer en tot kunstschilder.In Leeuwarden kennen we van hem het beeld van de handen klappende veehouders.Niet minder bekend werd hij met het beeld De Tuinder bij de Huizumer brug. In vele van zijn schilderijen is de beeldhouwer te vinden. Denk bijv. aan de schilderijen die hij maakte van het Wad, alle met reliëf.Dit zijn de schilderijen waarmee hij veel bekendheid kreeg. Maar er zijn ook andere.Geraakt door alle ellende in Midden-Europa in de jaren negentig maakte hij werken die niet bekend raakten. Ze werden zelfs nog nooit geëxposeerd.Maar nu zich helaas dezelfde ellende voordoet is het tijd de werken alsnog te exposeren.De titel " Onderweg naar Arcadia" spreekt voor zich. Indrukwekkende beelden van vluchtelingen.

De expositie 'Onderweg naar Arcardia’ wordt mede mogelijk gemaakt door FGD Assurantiën. De toegang is gratis. U bent van harte welkom.Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).  Inlichtingen:  dorpskerkhuizum@gmail.com .  Meer informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum

Evenementdetails

Van 02 juli 2022 / 10 september 2022

Locatie

Dorp 67 - Leeuwarden

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: Gratis toegang
Aanmelden: Aanmelden is niet nodig


© Tekst: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum - © Foto voorblad: David van Kampen

'Tsjerkepaad' en de expositie 'Onderweg naar Arcadia' in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden
©: David van Kampen