'Tsjerkepaad' en de expositie van Janneke Holtkamp en Ineke Kroese in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden

'Tsjerkepaad' en de expositie van Janneke Holtkamp en Ineke Kroese in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden
©: Janneke Holtkamp

'Tsjerkepaad' en de expositie van portretschilder Janneke Holtkamp en keramist  Ineke Kroese in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, van 1 juli tot en met 9 september 2023, elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

De Dorpskerk Huizum is ook dit jaar weer open voor 'Tsjerkepaad'; het thema is ‘Kerk als plaats van ontmoeting’. Er is dan ook weer een interessante expositie. Deze zomer exposeren de portretschilder Janneke Holtkamp en de keramist  Ineke Kroese. De opening van de expositie zal - tegelijk met de start van 'Tsjerkepaad 2023' - op 1 juli 2023 plaatsvinden. Tijdens de opening – op 1 juli – wordt de muziek verzorgd door organist Jelle Rollema. Ook zal op de zaterdagmiddagen van 29 juli en 19 augustus van 14.30 - 15.00 uur en van 16.30 - 16.00 uur het orgel worden bespeeld.

U bent weer van harte welkom in onze oude, maar zeer fraaie kerk.

Janneke Holtkamp begon als jong meisje met het tekenen van haar drie zusjes en klasgenoten. Zij waren altijd erg onder de indruk van de gelijkenis en zij vond het heel leuk om te doen. Toch besloot zij om orthopedagogiek te gaan studeren in plaats van naar de kunstacademie te gaan. Jarenlang heeft zij met veel plezier als orthopedagoog gewerkt, maar tekenen en schilderen bleef altijd haar passie en droom. Ongeveer 15 jaar geleden begon zij weer actief te schilderen en sinds enkele jaren schildert zij portretten in opdracht. De laatste tijd wil zij, naast de portretten, een verhaal neerzetten rondom de persoon en schildert ze ook mensen in een bepaalde situatie. Hierin vindt zij een nieuwe uitdaging. Zij schildert creatief voor eigen plezier maar ook in opdracht. Ineke Kroese boetseert schoonheid en kracht van mens en paard en vertaalt dit in bijzonder keramiek. Zij is docent beeldende vorming, HBO-maatschappelijk werk en HBO-Systemische gezinsbegeleiding. Sinds 2005 is zij weer gaan boetseren en zij heeft diverse cursussen gevolgd bij Lia Vriend in Paterswolde.Ineke is deelnemer van het kunstenaarscollectief ‘Zichtlijn’ uit de gemeente Westerkwartier.

Deze bijzonder mooie expositie wordt mede mogelijk gemaakt door FGD Assurantiën.

U bent van harte welkom. De toegang is gratis. 

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen:  dorpskerkhuizum@gmail.com . 

Evenementdetails

Van 01 juli 2023 / 09 september 2023

Locatie

Huizum Dorp 67 - Leeuwarden

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: Gratis toegang
Aanmelden: is niet nodig.


© Tekst: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum - © Foto voorblad: Janneke Holtkamp