Adventsconcert door het Vocaal Ensemble Vocalibre

Adventsconcert door het Vocaal Ensemble Vocalibre
©: Vocalibre

Adventsconcert door het Vocaal Ensemble Vocalibre
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 17 december 2023 om 15.00 uur


Enthousiasme en ambitie zijn de sleutelwoorden van waaruit wordt gewerkt aan een repertoire dat voornamelijk bestaat uit klassieke muziek en kerkmuziek.
Meestal wordt er a capella gezongen, soms met begeleiding van een organist/pianist of een klein instrumentaal ensemble. Vocalibre is opgericht in 2011 en heeft 18 leden.
Vocalibre uit Drachten zingt zondag 17 december over licht in donkere tijden. Hoe dat voor u zou moeten klinken?
Welluidend? Hoor dan de Renaissance-stukken van Sweelinck en Schütz waarin de stemmen met hun blijde boodschap over elkaar  heen buitelen.
Stemmig? Laat u zich dan door componisten uit de Engelse traditie op kousenvoeten meevoeren naar winternachten en sterrenhemels.
Ongemakkelijk? Nee, natuurlijk liever niet. Toch is het stuk ‘Even when he is silent’ op tekst van een anonieme gevangene uit de Tweede Wereldoorlog een must voor iedereen die ‘vrede op aarde’ oprecht probeert te rijmen met het wereldgebeuren.
Kortom, Vocalibre zingt over geloof dat zich op de proef laat stellen.
Het koor doet dat dit keer onder leiding van Marnix Verkamman en wordt aan de piano begeleid door Jochem Schuurman. style="mso-bidi-font-style: normal;">De toegangsprijs is € 12,50; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:
style="mso-bidi-font-style: normal;">https://www.ticketkantoor.nl/shop/Vocaalensemble style="mso-bidi-font-style: normal;">  . >Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk). style="mso-bidi-font-style: normal;">Inlichtingen: e style="mso-bidi-font-style: normal;">-mail: style="mso-bidi-font-style: normal;">dorpskerkhuizum@gmail.com style="mso-bidi-font-style: normal;"> .
style="mso-bidi-font-style: normal;">Ook informatie op style="mso-bidi-font-style: normal;">https://www.dorpskerkhuizum.nl style="mso-bidi-font-style: normal;"> en style="mso-bidi-font-style: normal;">https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum style="mso-bidi-font-style: normal;"> .

Evenementdetails

Aanvang op 17 december 2023 om 15 00

Locatie

Huizum Dorp 67 - Leeuwarden

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: € 12,50; kinderen t/m 12 jaar € 2,50
Aanmelden: kan via het Ticketkantoor

© Tekst: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum © Foto voorblad: Vocalibre