Deel:


Beethoven vs Beethoven; Regina Albrink en Klaas Hofstra

Zondag 28 november, in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur

Beethoven vs Beethoven

Beethoven is de populairste componist aller tijden. Maar zijn leven was één grote worsteling. Hoe heeft hij zulke meesterwerken kunnen maken?

Klaas Hofstra en Regina Albrink komen ter gelegenheid van het Beethovenjaar 2020 met een tweede voorstelling, gebaseerd op de brieven die Beethoven stuurde aan zijn neef (of zoon?) Karl en aan de `onsterfelijke geliefde`. Vijf jaar heeft Beethoven met zijn schoonzuster geprocedeerd over de voogdij over Karl. Toen hij die uiteindelijk kreeg, bleek dat Karl andere ideeën over het leven had dan oom Ludwig.

Klaas Hofstra speelt een componist die door zijn doofheid opgesloten zit in zichzelf. Die door zijn dwangmatigheid mensen van zich vervreemdt, zelfs tegen zich in het harnas jaagt, terwijl hij juist hartstochtelijk zoekt naar genegenheid en liefde. Een genie dat zichzelf in veel opzichten in de weg staat. Eenzaam - met al zijn succes.

De toneelscènes worden afgewisseld met Beethovens prachtige muziek. Muziek als troost, en als verklanking van zijn strijd. U hoort delen uit Pathétique Mondscheinsonate opus 109 Appassionata Für Elise.

Klaas Hofstra trekt de hele wereld over met zijn solovoorstellingen. In Nederland is hij vooral bekend als de arts Dick van Lennep in de tv-serie Medisch Centrum West en als de postbode Sjoerd Bonnema in de Kameleonfilms.

 

Regina Albrink behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne en studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië. Zo trad ze op in de serie `Jonge Nederlanders` en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt.

Traditiegetrouw geeft ze elk jaar een Kerstrecital in Het Concertgebouw in Amsterdam. Van haar cd’s noemen we de veelgeprezen `The Best of Gottschalk`, `Liszt The Legend`, `The Many Colors of Chopin`, `Beethoven 5 sonatas` en de recente `Dreams`. Regina Albrink is Steinway Artist.

Entree : €15,- voor volwassenen en kinderen tot 16 jr. gratis

Kaartverkoop : aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

Coronatoegangsbewijs+ geldig identiteitsbewijs verplicht!

Met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, voor nadere informatie zie www.groatekerk.nl

Evenementdetails

Aanvang op 28 november 2021 om 15 30

Locatie

Oosteinde 1 - 9079PD,

Verdere details

Website: www.groatekerk.nl
Kosten: € 15,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Aanmelden: Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserver


© Tekst: Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk - © Foto voorblad: Andries Lenstra

Beethoven vs Beethoven; Regina Albrink en Klaas Hofstra
©: Andries Lenstra