Beleefwandeling 'Van State tot Stek'

Beleefwandeling
©: A. Speelman

Breng een Ode aan het Landschap rondom Jelsum en Koarnjum met de beleefwandeling Van State tot Stek! Onderweg ontvang je aan de hand van een routekaart met QR-codes informatie over vele cultuurhistorische landschapskenmerken.

De wandeling begint en eindigt bij het entreegebouw van Dekema State in Jelsum. Onder hoge luchten voert de ruim 5 kilometer lange wandeling door uitgestrekte weilanden van het oude kwelder- en terpenlandschap langs Martenastate in Koarnjum. Deze eeuwenoude Friese adellijke buitenplaatsen worden omringd door fraaie parken en tuinen, die in alle seizoenen een bezoek waard zijn. In het vroege voorjaar bloeit hier de bijzondere stinzenflora. Onderweg zie je allerlei sporen van (verdwenen) states, terpen en oude slenken. Door het scannen van de QR-codes op de routekaart leer je meer over dit bijzondere cultuurhistorische landschap. Achter de codes vind je nog een link met extra informatie welke thuis rustig na te lezen valt om zo na te genieten van de wandeling.

De routekaart met QR-codes is voor €4,- verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State. Er is voldoende parkeergelegenheid, voor zowel fietsen als auto's.

Evenementdetails

Van 30 april 2021 / 31 oktober 2022

Locatie

Dekemawei 5 - 9057LC, Jelsum

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: €4,-

© Tekst: Dekema State © Foto voorblad: A. Speelman
Lees meer