Concert door Colori Ensemble op 2 oktober in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie

Concert door Colori Ensemble op 2 oktober in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie
©: Foppe Schut

Zondag 2 oktober 2022 , 15.30 uur 

Concert door het Colori Ensemble in  De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie.


Colori Ensemble

             

Het Colori Ensemble in triobezetting bestaat uit Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo) en Arjan Jongsma (marimba). Het ensemble was regelmatig op Radio 4 te beluisteren en gaf o.a. concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, 

de Nieuwe Kerk Den Haag en op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. In 2015, 2019 en 2022 kwamen voor het label Aliud Records respectievelijk de cd’s Colori miti, Evasio en Spectrum tot stand in samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf. Individueel wonnen de ensembleleden prestigieuze prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Het repertoire bestaat uit arrangementen van klassieke meesterwerken en originele composities.


De Fransman Maurice Ravel en de Tsjech Antonin Dvorak zijn grote componisten die tot de verbeelding spreken, reden waarom het Colori Ensemble de Sonatine en de Humoresques laat horen in eigen arrangementen voor fluit, (alt)hobo en marimba. Volslagen onbekend, maar niet minder tot de verbeelding sprekend, is de Zwitser Pierre Bélier. Vanuit grote affiniteit met het werk van deze componist maakte Fries om utens Peter Visser een bewerking van Béliers pianotrio voor fluit, hobo en marimba. Van diezelfde Peter Visser op het programma zijn Fantasie voor fluit en marimba uit 2016, geschreven in eigentijds, maar toegankelijk idioom en opgedragen aan Rianne en Arjan Jongsma. Ben-Haim laat in zijn Three Songs without Words een murmelende en weemoedig klagende oriëntaalse verteller horen, in dit geval vertolkt door Wilma Jongsma op althobo. De Variations on Japanese Children’s Songs van marimba-legende Keiko Abe klinken minder onschuldig dan de titel suggereert. Arjan Jongsma etaleert op zijn marimba met volle overtuiging deze schijnbare tegenstelling. 


Entree € 15,- 

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792Voor verder info: Oeds JongsmaManagement  Colori Ensemble

0512-383389 en 06-43181689  E coloriensemble@gmail.com

www.coloriensemble.com

Evenementdetails

Aanvang op 02 oktober 2022 om 15 30

Locatie

Oosteinde 1 - 9079PD,

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: 15,-
Aanmelden: Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserver


© Tekst: Colori Ensemble - © Foto voorblad: Foppe Schut