Deel:


Concert ‘Op pad met Vaughan Williams’ in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Concert ‘Op pad met Vaughan Williams’,in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 19 november 2021, van 17.00 - 18.00 uur.

De Engelse componist Ralph Vaughan Williams  (1872-1958) staat centraal in dit vrijdagmiddagconcert. Vaughan Williams heeft in zijn lange leven een groot en veelzijdig oeuvre gecomponeerd waaronder symfonieën, kamermuziek, koormuziek, kerkelijke muziek, cantates, liederen en ook filmmuziek. Hij was leerling van Max Bruch en Maurice Ravel en kreeg van hen veel waardering. Deze vrijdag staan twee liederencycli centraal, waarvan een aantal liederen uit de ‘Songs of Travel’ uit 1905 en de ‘Ten Blake Songs’ uit 1955, vijftig jaar later dus, ten gehore wordt gebracht, afgewisseld met onder meer enkele gedichten.

Welmoed van der Molen (sopraan) en Herman Leusman (hobo) laten een aantal Blake Songs horen en Jan Nijenhuis (bariton) en Geralda de Vries (piano) een aantal Songs of Travel. Daarnaast kunt u genieten van door hen gezamenlijk gebrachte muziek, van een pianosolo en enkele door Margje Visser voorgedragen gedichten.

Welmoed van der Molen en Jan Nijenhuis hebben veel ervaring met zingen in kleinere en grotere ensembles en treden daarnaast ook op als solist. Geralda de Vries heeft gestudeerd aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Zij was onder andere betrokken bij theaterproducties als de Stormruiter en Floed, zij begeleidt musici en zingt zelf ook. Herman Leusman speelt onder andere in het blazersensemble Blaasvaak. Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.

In de Dorpskerk zijn de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing. Mogelijk dient u dus bij de ingang uw geldige QR-code te tonen. 

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Evenementdetails

Aanvang op 19 november 2021 om 17 00

Locatie

Dorp 67 - 8934BS, Leeuwarden

Verdere details

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl
Kosten: Vrijwillige bijdrage.
Aanmelden: Aanmelden is niet nodig.


© Tekst: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum - © Foto voorblad: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum

Concert ‘Op pad met Vaughan Williams’ in
©: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum