Concert van de Leeuwarder Bach Vereniging

Concert van de Leeuwarder Bach Vereniging
©: Eigen foto

Concert van de Leeuwarder Bach Verenigingo.l.v. dirigent Geke Bruining-Visserin de serie ‘Muziek +’ van Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,vrijdag 2 juni 2023 van 17.00 tot 18.00 uur.Een a capella concert met o.a. het motet ‘Jesu meine Freude’.

De Leeuwarder Bach Vereniging is een koor van enthousiaste zangers. Het zijn ervaren musici die zangles hebben (gehad) of een muziekinstrument bespelen.In 1948 werd het koor opgericht door Kor Ket, bekend musicus in Friesland en groot liefhebber van Johan Sebastiaan Bach. Zijn doel was om de werken van Bach ten gehore te brengen voor een breed publiek.Tegenwoordig voert het koor naast muziek van Bach ook werken uit van andere componisten. Zo werden werken uitgevoerd van Joh. Brahms, F. Mendelssohn-Bartholdy, György Ligeti, Zoltan Kodály, Hugo Distler, Benjamin Britten en John Rutter, evenals liederen van de hedendaagse componist Frank van Nimwegen en van de dirigent, Geke Bruining - Visser.De Leeuwarder Bach Vereniging vierde in 2018 haar 70-jarig bestaan met een concert in de Grote of Jacobijnerkerk. Uitgevoerd werd het Osteroratorium BWV 249 en motet 'Fürchte dich nicht, ich bin bei dir' BWV 228. In 2023 viert het koor haar 75-jarig bestaan.

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek +' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.

Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://leeuwarderbachvereniging.nl .

Evenementdetails

Aanvang op 02 juni 2023 om 17 00

Locatie

Huizum Dorp 67 - Leeuwarden

Verdere details

Kosten: Vrijwillige bijdrage.
Aanmelden: is niet nodig.


© Tekst: Cultuurpodium Dorpskerk Huizum - © Foto voorblad: Eigen foto