De Friese Genealogische Contactdag 2024

De Friese Genealogische Contactdag 2024
©: Tresoar, Johan Steendam

‘Wer komme jo wei en fan wa binne jo ien ?’ Iedereen is wel nieuwsgierig naar wie hij of zij is en waar zijn of haar voorouders vandaan komen. Wil je daar meer over weten? Kom dan op zaterdag 6 april naar de 17e Friese Genealogische Contactdag in Tresoar en bij het HCL. De dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het doen van voorouderonderzoek. Zowel doorgewinterde als beginnende genealogen zijn van harte welkom op dit gratis evenement. Deze editie staat in het teken van ‘Immigranten in Friesland door de eeuwen heen’.

Friesland had in vorige eeuwen, net als de overige Nederlanden, een grote aantrekkingskracht op mensen uit de omgeving en omringende landen, die om verschillende redenen hun oorspronkelijke woongebied moesten verlaten.

De Genealogische Contactdag is grootste Friese evenement op het gebied van familiegeschiedenis en een dag vol kennisuitwisseling. Op de informatiemarkt kunnen standhouders bezoekers vertellen over hun interesse in de familiegeschiedenis, familiewapens en er zijn diverse verenigingen en particulieren met genealogische gegevens. Ook het CBG (Centrum voor familiegeschiedenis) is met een stand aanwezig. Daarnaast kunnen bezoekers rondleidingen volgen door de depots van het HCL en Tresoar en zijn er lezingen, met als gezamenlijk thema: Immigratie uit Duitstalige gebieden.

De 17e Friese Genealogische Contactdag wordt georganiseerd door het Genealogysk Wurkferbân fan de Fryske Akademy in samenwerking met de NGV Afdeling Friesland, de Stichting FAF, het Historisch Centrum Leeuwarden en Tresoar.

De toegang is gratis. Voor de rondleidingen graag vooraf aanmelden.

Voor het meest actuele overzicht van het programma zie: https://www.tresoar.nl/bezoeken/agenda/friese-genealogische-contactdag-2024

Evenementdetails

Aanvang op 06 april 2024 om 10 00

Locatie

Boterhoek 1 - 8911DH, Leeuwarden

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: Gratis

© Tekst: Tresoar © Foto voorblad: Tresoar, Johan Steendam
Lees meer