De Wim Sonneveld-muziektheatervoorstelling door Saskia Egtberts

De Wim Sonneveld-muziektheatervoorstelling door Saskia Egtberts
©: Peggy de Haan

De Wim Sonneveld-muziektheatervoorstelling door Saskia Egtberts
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 8 maart om 20.00 uur.
style="mso-bidi-font-style: normal;">‘Saskia zingt Sonneveld’ In Carré werd de 100e geboortedag van Sonneveld herdacht. De Dorpskerk Huizum is er trots op dat diens 50e sterfdag, op vrijdagavond 8 maart 2024, in het oudste monument van Leeuwarden wordt herdacht.
Zangeres Saskia Egtberts uit Amsterdam brengt dan, begeleid door toppianist Bouwe Bruins, een muzikale reis door het leven van Wim Sonneveld, een van de grootste artiesten die Nederland heeft gekend.
Naast overbekende liedjes als style="mso-bidi-font-style: normal;">‘Margootje’ en style="mso-bidi-font-style: normal;">‘Het Dorp’ komen vele minder bekende liedjes voorbij. Ook maken zij uitstapjes naar liedjes van mensen die in Sonnevelds’ leven van grote betekenis zijn geweest. Denk o.a. aan Louis Davids, Conny Stuart en Annie M.G. Schmidt. Saskia Egtberts en Bouwe Bruins ontwikkelden onder regie van Herman van Veen een ook via NPO4 uitgezonden programma over Sonneveld. Ze bouwen dat nu wegens Sonnevelds 50e sterfdag uit tot een eenmalige en avondvullende voorstelling waarbij nostalgiefans royaal aan hun trekken komen. Ook mensen die Sonneveld niet ‘live’ hebben meegemaakt zullen het indrukwekkend vinden. Wij vinden het als cultuurpodium een voorrecht dat Sonnevelds 50e sterfdag op 8 maart juist in Leeuwarden wordt herdacht, en dat met een voorstelling vol prachtige muziek, boeiende teksten, leuke anekdotes en een bevlogen uitvoering.
Rients Gratama’s weduwe Carla van der Heijde verzorgt een intermezzo waarin ze vertelt over de bijzondere rol van Sonneveld bij Gratama’s landelijke doorbraak.

Omdat de avond een hoogtepunt wordt bij het 10 jarig jubileum van de Dorpskerk als cultuurpodium raden we aan om tijdig een kaartje (zie onder) te boeken.
Saskia Egtberts is sinds haar afstuderen aan de Frank Sanders Academie voor musicaltheater te Amsterdam met veel plezier werkzaam als professioneel (stem)actrice / zangeres / docente en theatermaakster. De performance van dit multi-talent laat steeds een onvergetelijke indruk achter.
Bouwe Bruins studeerde hij af aan het Art EZ-conservatorium in Zwolle (piano, jazz & pop). Naast zijn talloze gevarieerde optredens is Bouwe ook docent en componist.

Foto: Peggy de Haan.  
 
>De toegangsprijs is € 9,90. 
>Toegangskaarten s.v.p. van tevoren digitaal reserveren via het Ticketkantoor:  >https://www.ticketkantoor.nl/shop/egtberts> . 
>Bezoekers kunnen - op 1 minuut loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk). 

>Inlichtingen: >dorpskerkhuizum@gmail.com> .  
>Meer informatie op: >https://www.dorpskerkhuizum.nl
>https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum >en >https://saskiaegtberts.com> .   

Locatie

Huizum Dorp 67 - Leeuwarden

© Tekst: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum © Foto voorblad: Peggy de Haan