Deel:


DJ Shadow naar de harmonie in Leeuwarden

Op dinsdag 7 juni aanstaande geeft de enige echte DJ Shadow vanaf 20.30 een show in De Harmonie in Leeuwarden. Deze grote Amerikaanse hiphopartiest en producer treedt op in het kader van PAFFF, het internationale podiumkunstenfestival dat in mei en juni plaatsvindt. Tickets kosten 23 euro en zijn vanaf aanstaande woensdag 23 maart te bestellen via Harmonie.nl.

DJ Shadow

DJ Shadow, oftewel Josh Davis is een van de meest bekende turntablists en hiphopproducers. Hij loopt al heel wat jaren mee en is een ware pionier in zijn vak. Zijn muziek kenmerkt zich door abstracte, veelal instrumentale hiphop, die naadloos aansluit bij de triphop van de jaren ’90. Daarbij maakt hij veelvuldig gebruik van samples uit vaak vergeten platen. Zijn eerste album Endtroducing stamt alweer uit 1996 en heeft nog altijd een blijvende impact. Niet voor niets staat het album in de lijst van 500 beste popalbums van Rolling Stone Magazine.

Davis werkt nauw samen met vele artiesten uit de hiphopscene. Zo scoorde hij in 2016 nog een hit met Nobody Speak waarbij hij hiphop duo Run The Jewels de raps liet verzorgen. Op zijn album uit 2019 Our Pathetic Age waren dat rappers Nas en leden van de Wu Tang Clan en in 2022 remixte hij King Gizzard and the Wizard Lizard.

Bij zijn liveshows gebruikt hij bijzondere en altijd vernieuwende videoprojecties, waardoor zijn concerten ook visueel zeer spectaculair zijn.

PAFFF

Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 19 juni 2022 presenteren Stadsschouwburg De Harmonie en ARCADIA gezamenlijk een nieuw, internationaal performing arts festival in Leeuwarden: PAFFF.Maar liefst drie weken lang kun je genieten van diverse voorstellingen op het gebied van podiumkunsten. PAFFF is brutaal en nieuwsgierig, provocerend en genereus maar bovenal urgent en vernieuwend. Daarbij staat het werk van toonaangevende en internationale kunstenaars als Philippe Quesne, Doris Uhlich, Lia Rodrigues, Cia Hiato en Gabriele Da Cunha centraal. En op dinsdag 7 juni dus ook DJ Shadow!

PAFFF triggert je verder na te denken over de generaties na ons en via STORYTELLING FOR EARTHLY SURVIVAL te luisteren naar nieuwe en andere opstandige stemmen en verhalen. Want ieder van ons heeft immers recht op een ARCADIA. 

Evenementdetails

Aanvang op 07 juni 2022 om 20 30

Locatie

Ruiterskwartier 4 - 8911BP, Leeuwarden

Verdere details

Website: www.harmonie.nl
Kosten: 23 euro
Aanmelden: https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_harmonie/addtickets?event=28160&skinid=1


© Tekst: Frank Events - © Foto voorblad: Derick Daily

DJ Shadow naar de harmonie in Leeuwarden
©: Derick Daily