Deel:


Dorpscanon en dorpsarchieven workshops

In het najaar van 2021 start DeeEnAa bij voldoende belangstelling met wekelijkse online dorpscanon- en dorpsarchiefworkshops. De workshops zullen afwisselend online en op locatie in Joure worden gegeven op de woensdagavond van 19:30uur tot ongeveer 21:00uur.

Het dorpscanonsysteem is onlangs uitgebreid met nieuwe mogelijkheden waardoor het kan worden gebruikt voor het ondersteunen van een dorpsarchief. Net als bij de dorpscanons wordt in het dorpsarchief gebruik gemaakt van zogenaamde vensters. Deze vensters beschrijven een gebeurtenis, een persoon of een locatie of gebouw. Er is geen limiet aan het aantal vensters binnen het systeem.

Nieuw is dat aan deze vensters ongelimiteerd digitale foto’s, video’s en documenten kunnen worden gekoppeld. Deze kunnen onderling heel gebruiksvriendelijk aan elkaar gekoppeld worden via kruistabellen. Zo wordt het mogelijk om te zoeken naar foto’s of video’s waar bepaalde personen op staan of die gaan over een bepaalde gebeurtenis of een bepaalde locatie.

Maar er is meer, er is ook een mogelijkheid om documenten en foto’s te scannen waarbij ze direct opgenomen worden in het digitale archief. Daarnaast is er een waterdicht systeem gecreëerd voor het omgaan met auteursrechten en disclaimers. Mits correct toegepast worden risico’s m.b.t. het schenden van auteursrechten uitgesloten.

Alle mogelijkheden van het dorpscanonsysteem zijn ook beschikbaar binnen het dorpsarchief. Zo kunt u ook in het dorpsarchief een dorpscanon en dorpswandelingen maken, inclusief de bijbehorende informatieplaquettes.

Voor meer informatie gaat u naar de website www.deenaa.nl

Heeft u interesse om deel te nemen aan een van de komende workshops in het najaar van 2021 dan kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar bauke@deeenaa.nl.

Evenementdetails

Van 15 september 2021 / 15 december 2021

Locatie

Boterstraat 9 - 8501BS,

Verdere details

Website: https://www.deeenaa.nl
Kosten: Gratis
Aanmelden: Stuur een mail naar bauke@deeenaa.nl


© Tekst: - © Foto voorblad: DeeEnAa

Dorpscanon en dorpsarchieven workshops
©: DeeEnAa