Kunst Kuier Pingjum

Van 5 juni tot en met 3 juli is er een bijzonder wandeling te maken rond Pingjum langs meer dan 30 tijdelijke kunstwerken. Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert een kunstkuier met twee vrij toegankelijke exposities in de buitenlucht waaraan 20 kunstenaars uit Friesland een bijdrage leveren. In lijsten van anderhalve meter bij een meter zijn grote fotobeelden en installaties te zien. Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere objecten te zien langs de route.

Aan de zuidkant van het dorp is de eerste expositie ingericht. Deze expositie heeft een bijzonder thema: Uit de chaos van de wereld maak je uiteindelijk iets dat van jezelf is. Het thema sluit aan bij de pandemie die onze wereld op zijn kop heeft gezet. Maar het thema vertelt ook iets over hoe kunstwerken in het atelier kunnen ontstaan. Hoe allerlei beelden, woorden, klanken en gedachten door kunstenaars worden verwerkt en samengebald tot een nieuw werk. De kleuren spatten soms van de foto’s en je kunt luisteren en kijken naar de inspiratiebronnen van kunstenaars via een QRcode. Ook kun je genieten van een veld vol vrolijke glazen bloemen van Elske Klik. Of neem plaats in een kunstwerk in de vorm van een spiraal van Tanja van Abbema en Bauke Terpstra uit Harlingen. Daar, met de blik op de hemel, kan iedereen de eigen chaos aan nieuw opgedane gedachten en beelden ordenen en tot rust brengen.

Langs de slingerende Rommerdalaan richting de Middeleeuwse dijk de Pingjumer Halsbân is de tweede expositie ingericht met het Friese landschap als thema. In de grote omlijstingen zijn zowel foto's als beelden te zien. Het landschap met de akkers en weiden en het mooie uitzicht op de zeedijk, vormde de inspiratiebron voor de kleurrijke, poëtische en soms ook kritische kunstwerken.

De Kunst Kuier begint net buiten het dorp langs het schelpenpad, tegenover de Burenlaan1 in Pingjum. Een routekaartje en meer informatie over de Kunst Kuier is t.z.t te vinden op www.kunstachterdijken.nl.

Evenementdetails

Van 05 juni 2021 / 03 juli 2021

Locatie

Burenlaan 1 - 8749TM, Pingjum

Verdere details

Website: https://www.kunstachterdijken.nl


© Tekst: - © Foto voorblad: Marja Driessens Diessel

Kunst Kuier Pingjum
©: Marja Driessens Diessel