Opera Spanga, Spanga

Opera Spanga, Spanga
©: Opera Spanga

Het enige waar we bang voor hoeven te zijn, is de angst zelf. (Franklin Delano Roosevelt)

After the floodis een multidisciplinaire muziektheaterproductie over angst en tegenspoed. Tegelijkertijd geeft deze opera een speels overzicht over 350 jaar vaderlandse geschiedenis.
 

Het werk wordt geproduceerd doorOpera Spanga en hetRosa Ensemble. 

After the floodis o.a. te zien op de vaste speellocatie van Opera Spanga, Spanga. 

After the floodpresenteert persoonlijke intieme geschiedenissen in de context van grootse maatschappelijke gebeurtenissen. Veel van de problemen van onze samenleving, een samenleving die verdrinkt in desinformatie door het digitale gewicht van het heden, zijn te wijten aan onwetendheid over de geschiedenis. Deze onwetendheid kan het vinden van de juiste oplossingen in de weg staan.
 

1672, het jaar dat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden wankelde doordat het werd aangevallen door krachten van binnen en buiten het land, is het startpunt van de reis waarin het publiek metgezel is van een beroemde schilder en zijn afstammelingen. Gedurende drieënhalve eeuw zie je de familieleden worstelen om hun hoofd boven water te houden, terwijl alles om hen heen in elkaar stort. 

De zes live gespeelde scenes zijn gecomponeerd door Floris van Bergeijk, Enrico Ferri, Jildou Bakker, Martijn Jongman, Wybe WiersmaenVlad Chleck. Op Van Bergeijk na, zijn zij allen student aan de conservatoria van Groningen, Zwolle en Tilburg. Het libretto is geschreven door de Amerikaanse schrijverJonathan Levi. Voorafgaand aan de intieme live gespeelde scenes zijn zes orkestrale intermezzo’s te horen. Deze symfonische werken volgen zowel de politieke als de culturele mars van de geschiedenis en zijn opgenomen door hetNoord Nederlands Orkest.

De cast bestaat uitItzel Medecigo,Klara Uleman,Merlijn Runia,Sinan Vural,David Visser,Sabra El Bahri Khatrien de actriceWivineke van Groningen. Het orkest bestaat uit o.a.Peter Jessen,Jeroen Kimman,Christian Smith,Marco DanesienGert van Veldhuizen. Er wordt in het Engels gezongen en in het Nederlands boventitelt. 

Crew: Tjalling Wijnstra, Mark van Nispen, Corina van Eijk, Pieter van Rooy, Tania Ballve Fernandez, Henk Post, Koen Keevel, Ewa Pradzynska, Ria Jongstra, Maya Schiffers, Jop van Gennip, Hella Merkenhof. 

Evenementdetails

Van 01 september 2022 / 10 september 2022

Locatie

Lindedijk 11 - 8482KS, Spanga

Verdere details

Klik hier voor de website


© Tekst: Frank Events - © Foto voorblad: Opera Spanga