Deel:


Orgelconcert ‘Kerst’ door Theo Jellema in de Dorpskerk Huizum

Orgelconcert ‘Kerst’ door Theo JellemaCultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,vrijdag 16 december 2022 van 17.00 tot 18.00 uur

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur. Vrijdag 16 december 2022 is er ook weer een orgelconcert. Dan is Theo Jellema (opnieuw) de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.Het huidige orgel is niet het eerste. Het is bekend dat de kerk al in de zestiende eeuw een orgel had. Rond 1660 werd het gerepareerd door Willem Meynerts uit Berlikum. In 1727 vindt een vernieuwing plaats door Christian Müller. In 1849 leverden de orgelmakers L. van Dam & Zn. een nieuw orgel, maar zij gebruikten daarin een deel van het oude pijpwerk.Dit orgel onderging in de twintigste eeuw enige wijzigingen. De laatste daarvan werd gerealiseerd in 1954-1956, door Bakker & Timmenga uit Leeuwarden. Deze firma heeft het orgel in 2015 opnieuw gerestaureerd. Organist Theo Jellema trad daarbij toen op als adviseur.

U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.

Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com . Ook informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum . 

Evenementdetails

Aanvang op 16 december 2022 om 17 00

Locatie

Dorp 67 - 8934BS, Leeuwarden

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: Vrijwillige bijdrage
Aanmelden: is niet nodig.


© Tekst: Cultureel Podium Dorpskerk Huizum - © Foto voorblad: Eigen foto

Orgelconcert ‘Kerst’ door Theo Jellema in de Dorpskerk Huizum
©: Eigen foto