Deel:


Slauerhoff Lezing door Hein Aalders in de Dorpskerk Huizum

Slauerhoff Lezing door Hein Aalders, Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, donderdag 7 oktober 2021, om 20.00 uur.In de Dorpskerk Huizum wordt jaarlijks door een Nederlandse prominent de Slauerhoff Lezing gehouden. Dat gebeurt steeds rond diens sterfdatum.  Op 7 oktober 2021 wordt de Slauerhoff Lezing verzorgd door uitgever en Slauerhoffkenner Hein Aalders. De titel van de lezing is 'De tocht van Slauerhoff', met als ondertitel: 'Over de tochten van Slauerhoff en zijn personages'.

Aalders promoveerde in 2005 op Slauerhoff en is verantwoordelijk voor het recent uitgeven van het verzameld werk (zowel proza als poëzie, in twee kloeke delen). Op bijgaande foto staat Hein Aalders bij het Slauerhoffbeeld in de tuin van boekhandel Van der Velde. 

Het adres van de Dorpskerk is Huizum Dorp 67. De reden waarom Cultureel Podium Dorpskerk Huizum vaak activiteiten rond de grote in Leeuwarden geboren schrijver organiseert is dat Slauerhoff een van zijn allerlangste gedichten (In Memoriam Patris) gewijd heeft aan zijn vader en diens uitvaart in Huizum. Aan de 34 strofen uit dat gedicht heeft de Dorpskerk tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 een theaterproductie, een boek en een expositie gewijd. Zo kwam het betrokken gedicht in liefst tien talen (incl. Chinees en Russisch) uit. Meer informatie is te vinden op www.dorpskerkhuizum.nl. Daarop staat ook een wandelroute langs Slauerhofflocaties in de stad.  Deze start bij het geboortehuis van Slauerhoff en eindigt bij de Dorpskerk Huizum. 

Na de lezing staat Abe de Vries (o.a. dichter, essayist, vertaler) stil bij het vorig jaar uitgebrachte boek Boechbylden (167 blz.). Dat boek met Friese vertalingen van de mooiste gedichten van Slauerhoff is samengesteld door Abe de Vries en Eppie Dam. Zij beiden verwierven de Gysbert Japicxpriis in 2005 resp. 2017.

De toegangsprijs is € 6,00. Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Heinaalders .

Het toegestane aantal bezoekers is misschien nog beperkt. Reserveer daarom op tijd!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com . Ook informatie op https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .

 

Evenementdetails

Aanvang op 07 oktober 2021 om 20 00

Locatie

Dorp 67 - 8934BS, Leeuwarden

Verdere details

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl
Kosten: € 6,00 per persoon
Aanmelden: Aanmelden is nodig via het Ticketkantoor, zoals is aangegeven.


© Tekst: - © Foto voorblad: Eigen foto

Slauerhoff Lezing door Hein Aalders in de Dorpskerk Huizum
©: Eigen foto