Verticale dansers bij voorstelling ’ Dans naar de Hemel’ op 25 en 26 maart in De Groate Kerk te St.-Jacobiparochie

Verticale dansers bij voorstelling ’ Dans naar de Hemel’ op 25 en 26 maart in De Groate Kerk te St.-Jacobiparochie
©: Erfgoedparade

 

 

Verticale dansers bij voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ in De Groate Kerk te St.-Jacobiparochie

 

Op 25 en 26 maart landt de erfgoedparade in St.-Jacobiparochie met de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’.

Aanvang voorstelling op zaterdag 25 maart: 16.00 uur en 20.00 uur/ voorstelling zondag 26 maart: 13.00 uur en 16.00 uur.

De Groate Kerk aan Oosteinde 1 te St.-Jacobiparochie wordt overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien. De voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

Kaarten voor de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ kosten € 12,50 voor volwassenen en € 9,75 voor kinderen t/m 12 jaar. Alle informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nl. Tickets: tickets@erfgoedparade.nl

 

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in St.-Jacobiparochie een spektakelstuk te zien; een voorstelling die de mogelijkheden van de Groate Kerk als culturele locatie volledig benut. Stichting Ropes Aligned heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met dansers, freerunners en spannende orgelmuziek. Het publiek gaat op avontuur door de Groate Kerk en geeft er samen met de artiesten nieuwe betekenis aan.”

 

Natasja Bode en Suzanne de Bekker, artistiek leiders van Ropes Aligned/ Dans naar de Hemel: “Wij brengen een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. In deze nieuwe voorstelling dagen wij het publiek uit om de grote monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven. Enorm spannend om dit soort voorstellingen in de Groate Kerk te spelen.”

 

 

 

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. De erfgoedparade komt graag in contact met meer culturele makers en locaties om samen nieuwe ideeën vorm te geven.

 

 

 

 

Over de erfgoedparade

De erfgoedparade is een initiatief van non-profit erfgoedorganisatie BOEi en kan bestaan dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij. De erfgoedparade wil een structurele samenwerking tussen culturele makers en leegstaand erfgoed tot stand brengen. Door de voorstellingen laagdrempelig en betaalbaar te houden wil de erfgoedparade een nieuwe publieksgroep aantrekken. Daarnaast is het een innovatieve manier van omgaan met leegstaande gebouwen, die plekken van betekenis worden. Plekken die anders pas na jaren van plannen, lobbyen en restaureren ontsloten kunnen worden voor het publiek.

 

 

Over de Groate Kerk te St.-Jacobiparochie

De Groate Kerk vormt het centrum van St.-Jacobiparochie. De kerk is lange tijd witgepleisterd geweest. Tijdens de renovatie van 2010 heeft de kerk zijn gele kleur gekregen. Of beter gezegd, teruggekregen, want de gele kleur was al in 1843 uitgezocht door architect Romein.

Al in de zestiende eeuw stond op de huidige locatie een kerk. Deze kerk werd te klein en werd uitgebreid met vleugels, eerst aan de noordkant en toen aan de zuidkant. Zo werd de kerk uiteindelijk een kruiskerk. In de 19e eeuw was deze kerk echter bouwvallig geworden en werd aan architect Romein gevraagd bouwtekeningen voor een nieuwe kerk te maken. Op 4 februari 1844 werd deze nieuwe kerk in gebruik genomen. Zie: https://groatekerk.nl/

 

Voor meer informatie:

 

Ga naar www.erfgoedparade.nl

 

Of neem direct contact op met:

Ellen Klaus, Productieleider erfgoedparade

ellen@erfgoedparade.nl

 

Michiel Rohlof, Communicatie erfgoedparade

michiel@erfgoedparade.nl

 

Livia Spies, Communicatie erfgoedparade

livia@erfgoedparade.nl

 

 

  Sociale media kanalen

Facebook  https://www.facebook.com/profile.php?id=100085614228739

Instagram https://www.instagram.com/erfgoedparade/

Linkedin https://www.linkedin.com/showcase/erfgoedparade/

Twitter https://twitter.com/erfgoedparade

Youtube https://www.youtube.com/channel/UCBoexnfUrl_sLC1a_zPz84Q

Tiktok https://www.tiktok.com/@erfgoedparade

De erfgoedparade is mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

Evenementdetails

Van 25 maart 2023 / 26 maart 2023

Locatie

Oosteinde 1 - 9079PD,

Verdere details

Klik hier voor de website
Kosten: €12,50 voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 9,75
Aanmelden: Uitsluitend via : tickets@erfgoedparade.nl

© Tekst: Erfgoedparade/Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk © Foto voorblad: Erfgoedparade